Det var meget overraskende, hvad der hittede blandt de 1600, der var igennem på dagen

AALBORG: Var du en af de 1600, der stod i den lange lange kø til Aalborg Teater tilbage i efterårsferien? Så er der gode nyheder: Det er formentlig ikke sidste gang, teatret holder udsalg, for den første gang var en kæmpe oprydnings-succes - og endda med fortjeneste.

- Vi solgte rigtig mange ting, så man kan sige, at vi tjente fint på det. Men det var ikke derfor, vi gjorde det. Det var både for at få ryddet ud i vores store lager, men også for at de sjove kostumer kunne få et nyt liv, fortæller Helene Hillingsø, som er leder af Aalborg Teaters kostumeafdeling.

Da hun startede på teatret blev hun helt blæst bagover af, hvor mange fede ting, der gemte sig på kostumelageret. Hun havde hørt om, hvordan kostumeudsalg havde været en stor succes på Det Kongelige Teater, på Odense Teater og i Aarhus, så nu var det tid til at prøve i Aalborg.

- Der er mange af kostumerne, der er enormt specifikke for det stykke, de har været med i, og så kan man ikke bruge dem igen, men nu kan de heldigvis få nyt liv.

Hun tænkte, at de måske ville blive solgt til nogen, der kunne bruge det til karneval, til en opsætning på et gymnasie eller på et mindre teater, hvor man ikke har så stort et kostumebudget.

- Vi var enormt spændte på, hvor mange der ville komme og hvor meget tøj, vi skulle have klar til udsalget, for vi ville jo gerne have lidt mere end bare 10 bøjlestænger - der skulle ligesom være noget at kigge på, forklarer hun.

Kostumeudsalget, som bare varede i fire timer, blev dog enormt velbesøgt. Køen for at komme ned og se det spændende udvalg strakte sig hele vejen fra indgangen og rundt om teaterets hjørne - hele vejen nedad Sankelmarksgade og sluttede først helt ude på Boulevarden - 1600 mennesker kiggede ind i kælderen i løbet af de fire timer midt på dagen.

Sarah Thun
Der var fundet masser af tøj frem til de mange besøgende i efteråret. Arkivfoto: Lars Horn

Teatret fik solgt 80 procent af alt det tøj, der var fundet frem, og det var virkelig alle mulige slags mennesker, der dukkede op for at kigge og købe nogle af alle de fjollede og vilde ting. En særlig ting hittede til stor forbavselse hos afdelingslederen.

- Der blev solgt vildt mange af sådan nogle striktrøjer, som egentlig var meget stille og rolige, men bare lidt vintage-agtige, fortæller Helene Hillingsø, som i det hele taget var overrasket over, hvor mange, der bare gik efter jeans og lidt mere almindeligt genbrugstøj.

De 20 procent af tøjet, der ikke blev revet væk, blev pakket ned i flyttekasser og sat ind i et rum, hvor teatret fra nu af vil samle tøj sammen til et kommende salg. Her er flere af kostumerne fra juleforestillingen Snefald også allerede endt, så hvis du har forelsket dig i en nissehue derfra, så er det bare at holde øje med de sociale medier.

- Vi vil helt klart holde udsalg igen, men jeg ved ikke lige, om det kan være hvert år. Vi skal jo lige samle nogle fede ting sammen, slutter afdelingslederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...