To belgiske minestrygere anløber Honnørkajen i Aalborg Havn

AALBORG: Krigsskibe har vel altid haft - i hvert fald på de fleste - en nærmest magisk tiltrækningskraft på både små og store.

Selv om skibene i bund og grund er designet og bygget til egentlig krigsførelse, så bliver de i fredstid opfattet som spændende fartøjer med næsten ikonisk status.

Så når de to belgiske minestrygere Godetia og Crocus anløber Honnørkajen i Aalborg Havn fredag den 21. februar klokken 10.00, så skal der nok stå en hel del interesserede tilskuere på kajen for at nyde synet af et par af havets "hajer".

Torben O. Andersen
Krigsskibet Crocus har tidligere været på besøg i Aalborg, og nu er tiden kommet til endnu et anløb i byen. Arkivfoto: Flådestation Frederikshavn

Forbindelsesofficer Jesper Bagge Pedersen, Flådestation Frederikshavn, siger til aalborg:nu, at det drejer sig om et planlagt rutinebesøg.

- Besætningerne har naturligvis også behov for at holde fri, og da skibene og mandskabet før har gæstet Aalborg og nydt opholdet i byen, så var det selvfølgelig meget oplagt at gentage succesen med et weekendophold.

Jesper Bagge Pedersen oplyser, at der ikke er arrangeret åbent skib for offentligheden på krigsskibene i forbindelse med opholdet i Aalborg, og han er helt på det rene med, at det formentlig vil skuffe én og anden.

Men så kan synet af krigsskibene til gengæld nydes fra kajkanten af.

Faktuelt kan det i øvrigt oplyses, at Godetia har en længde på ca. 92 meter og en besætning på 117 mand. Crocus måler knap 52 meter i længden og har et mandskab på 46.

Minestrygerne sætter kursen hjemad igen mandag den 24. februar klokken 10.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...