Glasflasker i tusindvis gjorde Jens Michno utryg ved fredagens Kim Larsen-koncert

AALBORG: Allerede før Kim Larsen gik på scenen flød Skovdalen med tusindvis af tomme glasflasker og glasskår.

- Godt, der ikke blev brand, terrortrusler eller at lyset gik ud. Wow, det er forfærdeligt at tænke på, siger Jens Michno fra Gerå.

Han var en af de 5500 tilhørere, der fredag aften havde løst billet til en sommeraften med Danmarks nationalskjald på udendørsscenen. Men som aftenen skred frem blev Jens Michno med egne ord mere og mere utryg ved hele situationen.

- Vi var rigtig mange mennesker i Skovdalen, og flaskerne blev flere og flere. Jeg endte med at stå og holde fast i min kone, fordi vi var bange for at blive skubbet til og glide i flaskerne. Jeg følte mig virkelig utryg, og det kan jo ikke være meningen, man skal være det, siger han.

Katrine Schousboe
Der blev solgt op mod 25.000 flaskeøl i løbet af fredag aften, vurderer leder af Skråen Jørgen Nissen.Foto: Jens Michno

Jens Michno anslår, han har været til omkring 20 koncerter i Skovdalen, men at han aldrig har oplevet problemet med tomme flasker så stort som denne aften.

- Jeg er virkelig ikke en sur gammel mand, og er heller ikke ude efter Skråen, for det var en god koncert, men det her var ikke godt nok, fastslår han.

Parret stod omtrent, hvor de plejer at finde plads: på de brede trappetrin midt på pladsen. Men som øllene gled ned, blev stemningen omkring dem mere og mere løftet. Det gik ifølge Jens Michno ud over en norsk kvinde tæt på dem. Nogle koncertgængere dansede lidt for vildt og skubbede til kvinden, så hun faldt i flaskerne.

- Hun kom tilbage med armen i en slynge, siger han og vurderer, at det mellem kl. 21 og 23 nærmest var umuligt at bevæge sig rundt til toiletbesøg eller indkøb i boderne.

Flaskesamlere så han ingen fra sin plads midt på pladsen, og netop flaskesamlere kunne ellers have gjort alverden til forskel.

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke bare kunne sætte nogle flere ind. For år tilbage så man dem altid løbe rundt, siger han.

Katrine Schousboe
Koncerterne med Kim Larsen fredag og lørdag aften har været udsolgt siden nytår.Foto: Martin Damgård

25.000 flasker i omløb

Hos Skråen afviser leder Jørgen Nissen, at der skulle have været specielt mange problemer med tomme flasker ved fredagens koncert.

- Vi har kørt med flaskeøl i 25 år og synes, det er det smarteste, fordi flaskerne bliver genbrugt, mens krusene smides ud. Generelt har det aldrig givet os bøvl, men her der var 5500 mennesker, der alle stod med flasker, og så vil der jo ligge nogle tilbage, når det er forbi, siger han.

Jørgen Nissen var ikke selv til stede ved koncerten, men han har set Jens Michnos billeder og mener ikke, de viser noget usædvanligt.

Katrine Schousboe
Skråen har solgt flaskeøl ved udendørsarrangementer i 25 år, og generelt giver det ingen problemer, mener Jørgen Nissen.Foto: Jens Michno

I alt blev der solgt op mod 25.000 øl i glasflasker i løbet af aftenen, og heraf endte omkring 100 flasker som skår.

- Det synes jeg altså ikke er slemt, når man tænker på, hvor mange mennesker, der var samlet. Faktisk tror jeg, vi kan sige, at vi har flere hjertestop, end vi har flaskeskader, siger han.

Også kritikken af de manglende flaskesamlere, afviser Skråens leder. For selv om Jens Michno ikke så dem, så var der 20 frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Korshær, der gik rundt med store blå IKEA-poser og samlede emballage sammen. Det er det samme antal flaskesamlere, som man altid har brugt ved koncerterne.

- Der stod også ølkasser for enden af rækkerne, hvor man kunne stille sine flasker, men de var måske svære at se i menneskemængden, siger Jørgen Nissen.

Katrine Schousboe
20 flaskesamlere i gule veste gik aftenen gennem rundt og samlede emballage sammen.Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...