Scener, barer og toiletvogne til den kommende uges fester, bliver netop nu sat op i Kildeparken

AALBORG: Når Den Internationale Karnevalsparade ruller gennem byen i morgen aften, markerer det indgangen til en uge med fest og farver.

Også i Kildeparken er der nu masser af tegn på, at både børnenes og de voksnes karneval venter lige om hjørnet.

Telte rejser sig, og barer og boder bliver bygget op.

- Det kører stille og roligt. Vi har prøvet det før og har en helt klar plan for det hele, siger Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval.

Katrine Schousboe og Andreas Falck
Kildeparkens store træer har fået pangfarvet plastik rullet rundt om stammerne for at man kan bruge farverne til at orientere sig efter.

Måden, der bliver stillet op på, er stort set identisk fra år til år. Dels for at folk kan finde rundt, dels af hensyn til sikkerheden.

- Hver gang vi flytter en bar eller en scene, så påvirker det for eksempel flugtveje. Derfor har vi nu et grund set-up, som går igen fra år til år, siger hun.

Dermed ikke sagt, at der ikke sker noget nyt. Ifølge Mette Bugge kommer der hele tiden noget til, mens andet skæres væk.

Katrine Schousboe og Andreas Falck
I år arbejder Aalborg Karneval blandt andet på at skabe mere miljø omkring barerne. De skal have forskelligt særpræg, som man kender det fra mange festivaler.

Et af de nye tiltag er, at stammerne på parkens store træer i år er pakket ind i forskellige farver plastfolie, der skal gøre det nemmere for gæsterne at orientere sig.

- På den måde kan man sige til vennerne, at man er i blåt eller rødt område, forklarer hun.

Et andet er fire containerbarer, som bliver placeret rundt om i parken. Aalborg Karneval har selv skaffet pengene til dem og fået dem lavet i samarbejde med Royal.

- En af de ting, vi generelt arbejder mere med i år er at skabe mere miljø omkring vores barer. Hidtil har vi haft mange hvide telte, og der er det svært at lave et barmiljø. Derfor gør vi nu noget nyt, siger Mette Bugge.

Katrine Schousboe og Andreas Falck
Selv om der knokles på at gøre alt klar til en uges karneval, er Kildeparken åben for byens borgere som vanligt.

Mange af faciliteterne er allerede på plads i tide til Børnekarneval på lørdag, men i løbet af næste uge kommer mere til.

Søen midt i parken får lov at stå med vand i hen over weekenden, fordi den skal bruges til aktiviteter ved børnenes fest.

- Men straks i næste uge bliver den tømt, så den kan stå og tørre op, inden vi lægger plader ud, så den kan bruges til skumfest, forklarer hun.

I næste uge bliver parkens mange blomster også sendt på en lille ferie.

- De bliver simpelthen gravet op, og så kommer de ned igen senere, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...