Marcus Delfer
Get Your Gun spiller i Studenterhuset fredag aften. Arkivfoto: Mogens Laier

AALBORG: Nordens Paris er i sandhed en mangfoldig by og det er ingen undtagelse, når det angår de kulturelle arrangementer, som denne uge favner en bred kam af oplevelser. Du kan bl.a. opleve mærkværdig sandkunst på Skråen, Danmarks helt store popikoner Scarlet Pleasure og farverige universer, der sår tvivl om livets store eksistentialistiske spørgsmål. Vi ses derude!

Torsdag 23. november

Som altid er der mulighed for at tage hul på weekenden lidt tidligereend det brede borgerskab når at knappe den første kølige pilsner efter en hård uge. Scarlet Pleasure indtager nemlig Skråen med deres vanedannende populærmusik, der de sidste par år har givet dem spilletid på samtlige scener i kongeriget Danmark.

Med utallige afspilninger på samtlige af landets største radiostationer, er du garanteret en aften med genkendelsens glæde, når de tre drenge fra Gentofte trykker den af på Skråen.

Sted: Skråen Kl. 20. Pris: 215 kr.

https://youtu.be/ZIf30ZUgYko

Et andet kvalificeret bud på en oplevelsesrig aften, bringer dig til Huset i Hasserisgade.

Her smides vestafrikansk polyrytmik i en stor gryde, der røres sammen med andre musikalske ingredienser som indiske droner, arabiske toner, moderne syrerock og mærkelige lyde, der koges sammen til lagdelte melodier og transporterende auditive sekvenser.

Den danske gruppe Klimaforandringer har lige udgivet deres eksperimenterende LP "Slægt", som de nu spiller live for et veloplagt publikum i Huset.

Sted: Huset i Hasserisgade Kl. 20.30 Pris: 50 kr. (Inkl. Vegetarbuffet - 170 kr. )

https://youtu.be/ZIf30ZUgYko

Fredag 24. november

Når weekenden for alvor starter, løber det traditionsrige Nordjysk Melodi Grand Prix af stablen.

Hvor arrangementet tidligere blev afholdt på Studenterhusets store scene, er det nu Musikkens Hus, der har overtaget festlighederne og denne er gang er det 4-år i træk, de facilitere rammerne om den store begivenhed. Alle tilmeldte orkestre repræsenterer hver især en Nordjysk institution - Musikkonservatoriet, Musikvidenskab AAU, UCN og Den Rytmiske i Nordkraft - hvor alle har været igennem semifinalerne og tilkæmpet sig den ærefulde finaleplads.

Der er originale melodi grand prix sange, høj musikalsk kvalitet, billig bar og mulighed for selv at være med til at vælge en vinder, når publikumsprisen skal tildeles en af finalisterne.

Sted: Musikkens Hus Kl: 20 Pris: 40 kr.

Er du mere til mørke melankolske toner og dystopisk rockmusik, bør du tage forbi Studenterhuset, hvor Get Your Gun spiller sange fra deres nyeste studiealbum "Doubt Is My Rope Back To You".

Det nordjyske brødrepar Simon og Andreas Westmark har siden debutalbummet "The Worrying Kind" vist, at deres dystre auditive atmosfære er kommet for at blive. Med adskillige koncerter i ind- og udland, var der mange, som i spænding ventede på den nu anmelderroste nye plade og fredag aften vender brødrene tilbage til Aalborg, for at spille den live.

Der er altid garanti for et godt publikum og en helt særlig mørk stemning, når Get Your Gun indtager en Nordjysk scene og denne gang bliver ingen undtagelse. Med sig som support har de taget den eksperimenterende og avantgardistiske støjmusiker Nils Gröndahl (Under Byen) med sig, der er et spændende bekendtskab indenfor den dystre del af eksperimentalmusikkens flydende grænser.

Sted: Studenterhuset Kl: 21 Pris: 85 kr.

Lørdag 25. november

Lørdag aften sænker himlen sig, når Elevatorfører spiller psykedeliske toner på Studenterhuset. Selv beskriver de sig som et psykedelisk folkeorkester, 8-mand med snablen i syregryden, der bryder med alle med den konventionelle verdens ontologiske begreber.

Selvom Elevatorfører er en farverig seance, med særdeles energiske og bemærkelsesværdige optrædener, formår de stadig at integrere populærmusikalske elementer, der gør det muligt for alle eksistentialistiske væsner at lade sig tryllebinde ud i kosmos. Noget helt specielt for folkeorkestret er deres arbejdsmetode som kollektiv, hvor både musikere og billedkunstnere sætter deres unikke præg på det samlede billede udadtil. Dette kan tydeligt mærkes, når koncerterne forvandler sig til et sammensurium af fællesskab, kosmos, kaos og uortodokse lydbilleder. Sted: Studenterhuset Kl. 21 Pris: 80 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=AtkUfPXRd5g

Hvis du har fået nok af musik fra den ene eller anden genre, kan du også få et alternativt kulturelt fix, når fascinerende dygtige kunstnere fra Ukraine og Rusland indtager Skråen og maler Aalborgs historie i sand. Arrangementet hedder Sand Malerei Show og er et ganske unikt kunstprojekt, hvor sandkunstnere står foran en oplyst glasplade fyldt med sand, der herefter projekteres op på storskærm.

Showet blev lavet i forbindelse med Aalborg Festivals og nu har du muligheden for at genopleve det, eller opleve det for første gang. Skulle det sidste være tilfældet, kan det garanteres, du aldrig før har oplevet lignende. Bemærk showet også kan opleves søndag, samme tid og sted.

Sted: Skråen Kl. 14 Pris: 125 kr.

https://youtu.be/SwT7rCm6U0Q

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...