Nyt koncept skal gøre det attraktivt at deltage i kampen mod madspild

AALBORG: Elsker du også at spare en masse penge, mens du redder jordkloden? Så bliver du nok begejstret for at høre om Kvickly og Superbrugsens Happy Hour på onsdag fra klokken 19.00 og frem til lukketid.

De vil nemlig sætte fokus på bekæmpelse af madspild, og det betyder, at alle madvarer med kort holdbarhed sættes ned til halv pris i anledning af den internationale madspildsdag.

- Med Happy Hour vil vi gerne gøre det ekstra attraktivt at lægge madvarer med kort holdbarhed i kurven. Og vi håber da også, at vi med Happy Hour får skabt et par nye madspildsentusiaster, så vi i fremtiden helt kan undgå madspild, fortæller Torben B. Andersen, som er kædedirektør i Kvickly.

Han oplyser desuden, at mange af varerne kan fryses ned, hvis man ikke kan nå at få dem spist inden udløbsdato.

I dag udgør madspild 1,2% af Coops samlede omsætning. Målsætningen er, at der i 2025 ikke går noget mad til spilde i Coop.

Det er nemlig også noget kunderne går meget op i - madspild scorer højt, når forbrugerne skal tage stilling til, hvilke udfordringer dagligvarehandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse.

- Det giver ingen mening at smide mad ud - hverken klimamæssigt eller økonomisk. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde nye måder at minimere madspild, og nu forsøger vi os altså med Happy Hour og endnu lavere priser, siger Jesper Gottschalck Bjerring, som er kædedirektør i Superbrugsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...