Iværksætteren brygger i øjeblikket på sit jubilæumsbagværk, fortæller han

AALBORG: William Kærup taler, mens han står med hænderne dybt begravet i dejen. Han skal nemlig både bage, betjene kunder og besvare bestillinger på telefonen.

Alligevel fandt han sig et moment til at kede sig onsdag formiddag, da morgenrykket var overstået, og det pludselige vintervejr slog til.

Selvom kedsomhed og en tilværelse som selvstændig normalt ikke hænger sammen, så endte det med at føre en god idé med sig, fortæller indehaver af BreadByKaerup, William Kærup.

- Når nu vejret har valgt at slå årstiderne tilbage, så kunne vi gøre det samme med vores bagværk, siger William Kærup.

- Jeg begyndte at se, hvordan andre lavede sæsonkager til påsken, og derfor lavede jeg en afstemning blandt mine følgere for at se, hvilken af mine idéer der var størst opbakning til.

Han havde besluttet sig for at lave en påskebolle, og nu handlede det bare om, hvorvidt den skulle laves på en bund af fastelavnsbolle eller spandauer.

- Der var ingen tvivl om, at det var fastelavnsbollen, som følgerne ville have. Den vandt med 350 stemmer.

Konceptet er udfordret

Indtil videre går det fint med salget af påskebollen, som blev sat til salg i dag, og bageriet har også en del forudbestillinger til senere på dagen. Iværksætteren er dog udfordret af en udefrakommende faktor.

- Vi er stadig mærket af de her uger med ret meget vejarbejde ude foran, så vi har ikke så travlt om morgenen, som vi plejer, siger William Kærup.

- Vejarbejdet gør, at vi er meget pakket ind, og det betyder, at færre mennesker tilfældigt ligger vejen forbi. Jeg er dog glad for at se, at de har genoptaget vejarbejdet igen, for det betyder bare, at de er tættere på at blive færdige.

Et års jubilæum udskudt

Det er snart et år siden, at William tog hul på iværksættereventyret med BreadByKærup, der slog dørene op 28. april 2021.

Et års jubilæet bliver dog udskudt med en uge, fortæller bagermesteren.

- Der kommer en markering, men den ligger først i starten af maj, da jeg i slutningen af april holder en uge lukket på grund af ferie, siger William Kærup.

- Der kommer til at ske et eller andet, men hvad der kommer til at ske, ved jeg ikke. Det kommer jeg til at brygge på i den uge, hvor jeg er væk.

BreadByKærup holder normalt åbent i uge 15 og 16, inden bageriet holder ferielukket i uge 17. Dermed er det rig mulighed for at få fingrene i bageriets første påskebolle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...