Pludselig stod de og frøs og følte sig overset

AALBORG: Der blev stille i det lille udendørs serveringsområde udenfor Råt&Godt, da alle restriktioner blev fjernet og danskerne atter kunne gå frit rundt.

Her ligger den lille madvogn VeganDóttir. De har slet ikke haft lukket ned, fordi al spisning er udendørs eller take-away, og da alt pludselig var åbent, blev de glemt:

- Vi følte os pludselig helt overset. Vi var der jo hele tiden, mens alt andet var lukket. Men da alt åbnede igen, så stod vi pludselig uden kunder, og så var det bare virkelig koldt at stå der hele dagen, forklarer Kolbrún Gunnarsdottír, som ejer madvognen.

Sarah Thun
Om sommeren er der god varme på i madvognen. Men i februar var det ikke helt så lækkert, fortæller ejeren af Vegandottír. Arkivfoto: Martél Andersen

Et råb om hjælp

Derfor besluttede hun at skrive et opslag på Facebook med et råb om hjælp. Oprindeligt delte hun det bare til sine egne venner, men på opfordring gjorde hun opslaget offentligt tilgængeligt, og så tog det fart. Snart var opslaget delt over 500 gange, og de har ikke frosset i madvognen siden.

- Siden det opslag har folk bare set os. Vi har travlt, og der bliver ved med at komme nye folk, der aldrig har været her før. Vi har tidligere haft mange stamkunder, men nu kommer der hele tiden nye, som ikke engang er veganere, men som lige vil give det et skud, fordi de har fået det anbefalet, fortæller hun begejstret.

Det betyder nemlig meget for Kolbrún Gunnarsdottír, når der er god respons på maden, og folk siger, at de vil komme tilbage, selvom de ikke interesserer sig specielt for vegansk mad.

- Det er opskrifter, jeg selv har lavet helt fra bunden, og det betyder rigtig meget for mig, at folk kan lide det, forklarer hun.

Sarah Thun
Kolbrún Gunnarsdóttir har fundraiset til sin madvogn via Crowdfunding, og hun drømmer om at udvide til Aarhus engang. Arkivfoto: Martél Andersen

Hun fortæller, at opslaget har givet et ekstra skub, så madvognen faktisk lige nu har mange flere kunder end sidste år. Og så ser de frem mod sommeren, hvor de glæder sig til højsæson for udendørs mad.

Hvis du skal give den veganske madvogn et skud, så finder du lækkerierne hos Råt&Godt på Hjulmagervej 58. Der er åbent onsdag-torsdag 16.00-20.00 og fredag-lørdag 12.00-20.00.

God appetit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...