Vi er vilde med kunst - se hvor mange, der har besøgt museet i år

AALBORG: Normalt plejer år tre efter en åbning eller genåbning at være svær i forhold til at fastholde gæsternes interesse, men ikke på Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg.

Museet har netop rundet gæst nummer 100.000 i år. Dermed nærmer besøgstallet sig rekordåret 2016, hvor omkring 116.000 mennesker lagde vejen forbi Aaltos arkitektoniske mesterværk.

- Vi er meget stolte af det flotte besøgstal og af, vores Klub Kunsten + Utzon er firedoblet inden for så kort tid. En ting er at kunne tiltrække gæsterne én gang - noget andet er at have loyale gæster, der kommer igen og igen, siger Gitte Ørskou, direktør på Kunsten.

Hun tilskriver blandt andet succesen, at Kunsten kan bruges på mange forskellige måder.

- Kunsten er et sted, man kan bruge på forskellige måder. Man kan komme fra morgenstunden og gennem en hel dag fordybe sig i alle udstillingerne, men man kan også sagtens se Kunsten som et spontant åndehul for sjælen. Vi nyder, at flere og flere lægger vejen forbi for blot at handle i museumsbutikken, spise en brunch i cafeen eller hygge sig i med ungerne i springvandet i Skulpturparken. Desuden har vi fået godt fat i en yngre målgruppe med vores faste Summer Lounge. Vi er et sted, man kan bruge på forskellige måder, og som har noget for alle, siger museumsdirektøren.

Før restaureringen var der omkring 60.000 besøg på Kunsten om året.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...