Det Obelske Familiefond giver penge til to-årigt læringsforløb

AALBORG: De to millioner kommer de unge til gode, da der skal skabes et læringsforløb for netop unge. Herudover skal millionerne også sikre, at den publikumsinvolverende samtidskunst kommer ud i hele Nordjylland.

Det todelte projekt skal uddanne nordjyske unge som kunstformidlere og sikre, at hver af regionens 11 kommuner vil få besøg af en tre-dages mobil satellit fyldt med kunstværker, kunstformidlere og kunstnere samt dagsprogrammer med workshops, performances samt debatskabende samtaler med kunstnere, kunstfaglige og politikere.

– Kunsthal NORD udgør en stor del af den nordjyske samtidskunstscene, og med samtidskunsten som er et af vores indsatsområder, er det helt i tråd med fondets strategi at støtte op om de nye spændende initiativer, og bringe kunsten ud til publikum, forklarer Britta Graae, der er fondsadministrator i Det Obelske Familiefond.

Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD forventer sig meget af samarbejdet med Det Obelske Familiefond. Arkivfoto: Grete Dahl

Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD forventer sig da også meget af samarbejdet med Det Obelske Familiefond.

– Nu kan vi for alvor udvikle de unges selvforståelse og bringe den eksperimenterende samtidskunst og inspirerende samtaler om kunst og kultur ud til alle i de nordjyske lokalområder, siger han.

Han understreger, at pengene også medvirker til, at Kunsthal NORD kan præsentere den non- kommercielle del af nutidskunsten.

– Den har jo ofte svære vilkår på museer og gallerier, mener han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...