Mad & Drikke

La Locanda tog imod Ruths Hotel i nervepirrende duel

Der var spænding til det sidste, da kampen imellem de to nordjyske restauranter måtte afgøres på point i "Bedst i Nordjylland"

01. februar 2018 kl. 13:47

AALBORG: Feltet er, efter interne uoverensstemmelser, reduceret til 14 nordjyske restauranter i konkurrencen "Bedst i Nordjylland". Kort og godt går den ud på, at de nordjyske kvalitetsrestauranter kæmper én mod én. Vinderne af de indledende runder går direkte videre til kvartfinalerne, dernæst går de fire vindere videre til semifinalerne, og slutteligt står to madsteder i den endelige finale om at blive bedst i Nordjylland. Deltagerne kæmper om titlen og æren, og denne gang stod duellen mellem aalborgensiske La Locanda og Ruths Hotel fra Skagen.

En af serveringerne fra La Locanda.

Opsummering af konkurrencen indtil nu:

De to Aalborg-restauranter Studie 4 og Mortens Kro er allerede videre, efter de besejrede Hotel Amerika og Musikkens Spisehus i de første dyster i den indledende runde. Restaurant Fusion er ude efter et nederlag til Bryghuset Vendia fra Hjørring. Til gengæld er både Textur og San Giovanni videre uden dyst, da deres modstandere fra henholdsvis Strandingskroen i Blokhus og Strandgården på Læsø har valgt at forlade konkurrencen.

Der var god stemning på La Locanda hele aftenen.

Godt humør over hele linjen

La Locanda havde trukket hjemmebanefordelen mod Ruths Hotel. Derfor var det de hyggelige italienske omgivelser i hjertet af Aalborg, der dannede rammen for dyst nummer fire i konkurrencen, der blev en succes på flere måder.

- Det var et godt arrangement med en rigtig god stemning. Restauranterne snakkede sammen undervejs og virkede begge meget hjælpsomme overfor hinanden, fortæller Claus Kræmmergaard, der er en juryens dommere. Han fortsætter:

- Jeg er også sikker på, at de gæster, der var nede at spise, fik en god oplevelse.

Kokkene fra Ruths Hotel er ved at færdiggøre de sidste elementer til deres ret, inden den skal ind til gæster og dommere.

Duellanterne havde på forhånd aftalt nogle af de råvarer, som skulle indgå i deres forskellige serveringer. Eksempelvis skulle begge køkkener kreere en ret med jomfruhummer, og resultaterne blev slet ikke så forskellige, som man måske ville forvente.

- Stilmæssigt var de slet ikke så langt fra hinanden, som man skulle tro. Det var sjovt at se. Der er ikke så stor forskel på tilberedning og anretning. Ruths hotel kører med lidt mere traditionelle råvarer, hvor La Locanda har det italienske præg, siger Claus Kræmmergaard.

En af serveringerne fra Ruths Hotel.

Hovedretten gjorde udfaldet

Han understreger, at begge restauranter kan være stolte over deres præstationer, som var i høj klasse hele vejen rundt. Både kokke og tjenere viste et super flot niveau, og restauranterne lå side om side igennem hele dysten. Ruths Hotel vandt på deres snackservering og forret, mens La Locanda vandt på hovedretten og desserten. Det uafgjorte resultat gjorde, at kampen måtte afgøres på det samlede antal point, og det faldt ud til La Locandas fordel.

- For mig var det hovedretten, der gjorde udfaldet. La Locandas stod super skarpt. Den var flot visuelt og rigtig lækker smagsmæssigt. Så den var lige en smule foran Ruths Hotel, men det var virkelig tæt, fortæller Claus Kræmmergaard.

Her ses en servering fra La Locanda

Dermed kunne La Locanda hæve armene over hovedet og fejre sejren. Der var dog ingen sure miner at spore fra modstanderen.

- Der var fint humør fra både vinder og taber. Faktisk er de allerede ved at planlægge en revanche på Ruths Hotel, afslutter Claus Kræmmergaard.

Der var fuld koncentration under hele duellen, hvor der blev kælet for detaljerne.
Annonceret indhold

Nyeste