Bog-kuber i Karolinelund, Kildeparken og Friluftsbadet

AALBORG: Får du lyst til at læse en bog, mens du opholder dig i Karolinelund eller Kildeparken, så løser Sabine Njor Pedersen problemet for dig.

Hun har sat et nyt projekt i gang, Bogkuben, som er et lille parkbibliotek, hvor formålet er at bytte bøger og dermed bidrage til ny aktivitet i Aalborgs grønne områder.

Bøgerne er for alle besøgende i parken og er placeret centralt i Karolinelund, Kildeparken og Friluftsbadet.

Konceptet er nemt - snup en bog med hjemmefra, som er læst - stil den i bogkuben og find en anden bog at tage med dig i stedet. Der er også mulighed for at låne en bog for et par timer, hvis man husker at stille den tilbage efter brug. På denne måde deles de gode læseoplevelser og besøgende kan udforske ny litteratur som man måske ikke selv havde tænkt på at læse.

Projektet er ikke offentligt støttet, men udelukkende privat - sat i gang af Sabine Njor Pedersen, som elsker natur og kultur.

Hun vil gerne være med til at øge brugen af og udvikle Aalborgs parker ved at give flere gode grunde til at komme ud og bruge tid i grønne omgivelser.

- Jeg elsker at bruge tid i naturområder, men da jeg bor i byen bliver et alternativ nogle gange parkerne. Jeg syntes derfor det er vigtigt at sørge for at skabe liv i vores parker og give grunde til at komme ud til en portion frisk luft. Projektet er en måde at underholde sig på, men der ligger også værdier i projektets karakter om at tage sig tid og ikke altid være online, fortæller hun.

Netop det at tage sig tid og fordybe sig ligger projektlederen, Sabine Njor, vægt på. Der skal være tid til at læse en bog i en hverdag hvor tingene ofte går lidt hurtigt. Man ser ofte at selv i parkerne er det en smartphone, man ligger med selvom man befinder sig i omgivelser der ligger op til anden interaktion. Det er en underholdningsform, der sætter pulsen ned.

- Jeg har haft forskellige litteraturprojekter på sinde længe og jeg er derfor rigtig glad for nu at dele dette tiltag med resten af Aalborg, fortæller Sabine Njor Pedersen.

Hun tilføjer, at inspirationen kommer fra et besøg i Odense. Med hjælp fra både kæreste og svigerfamilie er der bygget kasser til bøgerne i genbrugsmaterialer.

Bogkuberne er sat op i sommerhalvåret og hensigten er også at der omkring dem er mulighed for at lave forskellige events, der handler om litteratur.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...