Finsk kunstner bag spektakulær udstilling i Kunstens skulpturpark

AALBORG: Omkring 600 skjorter vil i den kommende tid blafre i vinden i Kunstens skulpturpark. Eller rettere: De mange skjorter er spændt ud på en wire mellem Aalborgtårnet og skulpturparken.

Det er byens borgere, der har doneret de mange skjorter, som kunstneren skulle bruge. En af de første skjorter blev afleveret af borgmester Thomas Kastrup Larsen.

- Det er primært lokale folk, der har givet en skjorte. Men vi har også fået tilsendt skjorter fra folk længere væk, som har hørt om udstillingen, fortæller kommunikationschef Lars Ulrich Hansen.

Han tilføjer, at alle bidragyderne har fået en billet til åbningen, som derfor ventes at blive noget af et tilløbsstykke.

Ophængningen af de mange skjorter er endnu ikke helt afsluttet.

Foto: Lasse Sand

Der er en lang wire spændt ud fra Aalborgtårnet til parken. Fra "hovedwiren" er der flere mindre wirer, så det nærmest ligner en fjer med skjorter.

- Vi SKAL være færdig med hele udstillingen tirsdag, fortæller Lars Ulrich Hansen.

Kunstneren, Kaarina Kaikkonen, følger med i opbygningen af udstillingen. Hun har været i byen de seneste dage.

"You remain in me", som udstillingen hedder, omfatter også en indendørs del, bl.a. et kæmpeværk af toiletpapir.

Mennesket har været centralt i Kaikkonens kunst. Hun mistede sin far, da hun var 10 år. Derefter begyndte hun at gå med hans gamle skjorter for at mindes ham. Senere inddrog hun også moderens tøj og accessoires. Hun anvender stiletten som et billede på sin mor. Skoen vækkes til live i skulpturer, der ligner små hjerter eller levede insekter.

Udstillingen åbner onsdag 9. maj og kan ses frem til 16. september.

Kaarina Kaikkonen. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...