Peter Vin i Nørresundby lancerer en helt ny serie af maltwhisky og indbyder alle til at smage de ædle dråber

NØRRESUNDBY: - Lad de fløjlsbløde dråber pirre dine smagsløg og kildre din gane...

Whisky bliver af mange spirituselskere betragtet som en gave til menneskeheden - måske især det mandlige køn - og nu er der så ultra godt nyt til whiskyfansene m/k.

Der er nemlig en helt ny serie af maltwhisky på vej direkte fra Skotland - som af whisky freaks kaldes for alle whiskyers moderland - til Danmark, og sendingen rammer landet og offentligheden allerede nu på fredag den 6. juli.

Eftertragtet whisky

Den 68-årige vinhandler Peter Sørensen, der er indehaver af butikken Peter Vin i Skrågade 33 i Nørresundby, siger til aalborg:nu, at han er ovenud tilfreds med, at han er den eneste forhandler i Aalborg, der har fået en sending af den eftertragtede whisky.

- Der er tale om et helt nyt sortiment fra destilleriet GlenAllachie, der er beliggende på Speyside i den nordøstlige del af Skotland.

- Destilleriet har i over 50 år levet en helt anonym tilværelse, men nu er det overtaget af whiskyikonet Billy Walker, der har købt GlenAllachie, siger Peter Sørensen og tilføjer, at Walker er én af Skotlands mest respekterede whiskypersonligheder.

Peter Sørensen:

- Kunderne kan glæde sig til hele fire nye aftapninger, og det er lige fra en 10 års Cask Strength over en 12 års foruden en 18 års og en 25 års single malt whisky.

Danmark har således kun fået 120 flasker af den sidstnævnte slags.

De gyldne dråber

Prisniveauet ligger mellem 450 kroner og 2500 kroner.

- Kig forbi butikken fredag eftermiddag og få en gratis smagsprøve på den 12 år gamle whisky, lyder opfordringen fra Peter Sørensen.

Blandt venner og kunder bliver han udelukkende kaldt for Peter Vin, og han har været i branchen og haft butik siden 1974.

Ifølge vinhandleren skal whiskyen enten drikkes helt rent eller måske med et par dråber vand.

Whiskyelskere og kendere har i øvrigt meget naturligt følgende syn på de ædle og gyldne dråber:

- Verden ser meget bedre ud gennem bunden af et glas med god whisky...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...