Noget sundt, noget sødt, noget sjovt, noget saftigt og noget som mætter liiiiidt mere. Foto: Katrine Brix
Mad & Drikke

Lækker lemonade, frisk frugt og søde snacks: Her kan du få picnickurven piftet op

Voila! Vi har spottet fem sikre vindere til din picnictur

30. juni 2021 kl. 19:29

Forestil dig følgende scenarie: Solstrålerne strømmer ned fra en smuk, skyklar himmel. Du står med en fridag i hænderne og har alle intentioner om at komme ud og nyde den under de varme himmelstrøg.

Picnickurven kalder på at blive pakket og komme med på tur i en byens parker. Du har allerede opstøvet alt 'need to have', såsom tæppe, solbriller og solcreme, servietter og diverse engangsservice. Men hvad mangler ellers? Hvad fuldender den perfekte picnickurv?

Super, du spørger! Vi har fundet frem til fem picnic-venlige ting, der er meget 'nice to have' til picnickurven.

Penny Lane Café: Hjemmelavet lemonade

Ingen picnictur uden nedkølende drikkevarer. Her står Penny Lane blandt andre klar med assistance.

På Boulevard-cafeen tilbyder de en opfriskende, sukkerfri lemonade med jordbær, citron og isterninger, som du kan købe med på farten i en to-go-kop.

Lemonaden står til 49 kr. og er designet efter årstiden.

Foto: Penny Lane

Frederikstorv: Grøntsagsmarked

Skal du have lidt frisk frugt eller grøntsager med i kurven? Så er det helt oplagt at lægge vejen forbi grønttorvet på Frederikstorv, som byder på et bredt udvalg af friske råvarer og specialiteter.

På torvedagene kan du blandt andet få fingrene i jordbær, vindruer, friske ærter og tomater, der alle er nemme at snuppe med på picnicturen.

Der er torvedage hver onsdag og lørdag kl. 08-14 på Frederikstorv samt hver fredag på Nørresundby Torv kl. 9-15.

Kalenderen siger jordbærsæson, så det er lige nu, de smager aller bedst. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Slotsbageren: Pølsehorn

Der er styr på drikke. Der er styr på sunde sommersnacks - forret om du vil. Here comes hovedretten!

Det nemme, billige og lækre valg er Slotsbagerens luftige, bløde pølsehorn, som fås i flere forskellige varianter. Der er den helt almindelige, en med ost og pølse ovenpå i hotdog-stil og en med spicy, mexicansk krydderi.

Pølsehornene koster 8 kr. pr. stk.

Vi pakkede to styks almindelige pølsehorn i vores picnickurv. Foto: Katrine Brix

Mabel Kafferi: Mælkesnitter

...Og så til desserten. Der skal selvfølgelig også nogle søde sager med på picnicturen, og hvad er mere picnic-perfekt på den front end mælkesnitter?

Her er der ikke tale om hvilke som helst mælkesnitter. Hos Mabel på Boulevarden har de kreeret de lækreste, hjemmelavede udgaver af kagen, som udgøres af chokoladekage med kakao og et tykt lag vaniljecreme.

Mælkesnitterne koster 30 kr. pr. stk. og er et must try!

De er enormt populære, så mælkesnitterne fra Mabel er nu blevet en fast del af kaffebarens sortiment. Foto: Katrine Brix

Aalborg Bibliotekerne: Spil

Vidste du, at du kan låne brætspil på biblioteket? En gylden mulighed for at supplere mad og drikke med et skud underholdning til picnicturen.

På hylderne hos Aalborg Bibliotekerne kan du blandt andet finde det populære quizspil HINT - både i voksen og junior version - og det anmelderroste brætspil Wingspan, hvor det gælder om at indsamle den største samling af sjældne fugle.

Er du typen, der foretrækker at være på forkant? Så kan du gå ind og tjekke hele bibliotekets udvalg her.

På bibliotekets hjemmeside kan du vælge spil efter kategorier, eksempelvis "Til de sultne", "Sport" og  "Spil du kan lære på 5 minutter". Arkivfoto: Torben Hansen

Annonceret indhold

Nyeste