Ny forretning specialiserer sig i produkter fra det portugisiske køkken

AALBORG: 14. september behøver aalborgenserne kun at bevæge sig ned i Danmarksgade for at få smagen af Portugal.

Det er Christina da Silva, der selv importerer varerne direkte fra producenterne, og den nye butik med navnet Adelino sælger alt fra frisk frugt og grønt over tilbehør som tapenade, dolce de leite og honning og til vin og portvin, forklarer Christina da Silva.

Og som hendes efternavn måske antyder, så har hun et ganske særligt forhold til Portugal, da hun er halvt portugiser med dansk mor og portugisisk far.

Christina da Silva, der er halv portugiser, står bag butikken. Privatfoto

Hun startede for 10 år siden Adelino som webshop og gårdbutik for at komme tættere på sine portugisiske rødder.

- Min mand og jeg havde i mange år indført keramik og vin til eget forbrug, men på en familieferie til Portugal opstod ideen om at gøre vores hobby til en levevej. Vi begyndte med import af vine og udvidede senere sortimentet med eksempelvis olivenolie, marmelade, luksusfiskekonserves og senest gin, fortæller Christina da Silva.

Adelino har blandt andet deltaget på det månedlige fødevaremarked i Nordkraft.

Forretningen fik hurtigt en fast kundekreds af specialvarebutikker, vinbutikker, cafeer og private, som enten besøger Adelino online, på det månedlige fødevaremarked i Nordkraft eller i gårdbutikken i Dronninglund. Lageret og udvalget af varer er vokset støt i årenes løb - og det samme er kundekredsen.

Den nye butik sælger alt fra frisk frugt og grønt over tilbehør som tapenade, dolce de leite og honning og til vin og portvin. Alt sammen fra Portugal.Privatfoto

- De seneste år har vi oplevet en stigende interesse fra især private, og lageret har efterhånden overtaget mere og mere af pladsen i gårdbutikken.

- Derfor flytter vi nu butikken til nye lokaler i hjertet af Aalborg, hvor vi glæder os enormt til at introducere endnu flere for de fantastiske smagsoplevelser, de portugisiske varer byder på.

- Samtidig giver den nye butik os mulighed for at afholde vinsmagninger for både private selskaber og virksomheder, fortæller Christina da Silva.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...