Åbner ved Vestbyens Station

AALBORG: Aalborg Kommune åbner i denne uge Danmarks første "Pit Stop" for cyklister.

Byens cyklister og andre interesserede anbefales at tage et Pit Stop 14. juni kl. 15.30, når Aalborg Cykelby holder åbningsevent på Vestbyens Station.

Det er velkendt, at der er rigtig god samfundsøkonomi i at cykelfremme, men cyklen er også et middel til at skabe en attraktiv by og et godt byliv.

Aalborg Kommune har sammen med Aarhus Kommune deltaget i udviklingen af et helt nyt servicekoncept, der samler cykelservice, mødested og informationsspot i et og samme produkt og på et niveau, der ikke tidligere er set i Danmark.

I Aalborg har vi givet det nye servicetiltag navnet "Pit Stop". Her kan du få luft i dækket, møde en ven under uret, oplade din el-cykel eller mobiltelefon, lave småreparationer og tjekke cykelmuligheder i Aalborg. Du kan også bare nyde en plads i solen eller søge ly for regnen. Servicestationen er nemlig overdækket.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S) er begejstret for den nye løsning, som stemmer godt overens med byrådets ønske om, at Aalborg Kommune skal udvikle sig til en af landets førende cykel-kommuner.

- Vi ønsker en attraktiv by med mindre larm, renere luft og sunde borgere, og derfor handler det ikke alene om at bygge flere og bedre cykelstier, men også om at lave attraktive tilbud, som inspirerer flere til at cykle. Vi vil meget gerne vise, at vi vil cyklisterne. Det nye Pit Stop forkæler både cyklisterne og muligheden for at være sammen, siger Hans Henrik Henriksen.

Servicestationen er udviklet i samarbejde med VEKSØ og ambitionen har været at skabe et unikt produkt i en dansk kontekst.

- Ambitionen har været at skabe et cykelservicetilbud, der er meget mere end cykelservice. Det skal være et mødested og cyklisternes "rasteplads", hvor der både er mulighed for et kort stop og længere tids ophold for både cyklister og gående og derfor også navnet Pit Stop, udtaler projektleder for Aalborg Cykelby, Brian Høj fra Aalborg Kommune.

Vestbyens Station er i første omgang udvalgt som destination for det nye koncept. Vestbyens Station udgør et større "mobilitetshub" for skift mellem transportformer, ikke mindst når den kommende BRT Bus kommer til at køre på Kastetvej. Sammen med Pit Stop er der samtidig etableret bedre og mere cykelparkering mm. Indsatserne er en del af et nationalt cykelpuljeprojekt, der skal udvikle Aalborg som cykelby.

Aalborg Cykelby holder event torsdag 14. juni kl. 15.30 - 16.30, hvor rådmand Hans Henrik Henriksen vil holde åbningstalen. LUCK Aalborg vil herefter underholde med et show på et-hjulede cykler. Der vil desuden være gratis kaffe, frugt og vand til de fremmødte.

Repræsentanter fra Aalborg Cykelby vil stå klar til en cykelsnak eller til at give din cykel et lille sommertjek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...