Børn, der er vilde med dyr, får et nyt sted at gå hen fra august

AALBORG: Børn og unge, der er vilde med heste og bondegårdsstemning behøver fremover ikke at tage ud af byen for at dyrke deres hobby.

En ny rideklub er nemlig på vej i Vestbyen. Det er en gruppe forældre, der står bag initiativet om at stable en ny og anderledes klub på benene.

- Man kan vel sige, at vi er en flok bymennesker, der virkelig elsker at bo i storbyen, men samtidig vil vi egentlig gerne have adgang til alle de muligheder, som livet på landet jo giver, og især muligheden for at have hest. Tanken er, at Vestbyens Rideklub skal afspejle dette, siger Maren Bunk, der er en af initiativtagerne, og tilføjer:

- Vores ambition er at skabe en rideskole i Aalborg midtby med bondegårdsstemning og landidyl, et sted hvor børn og unge har lyst til at komme.

Det bliver også muligt at få part i en kanin i rideklubben og undervisning i kaninhop. Arkivfoto: Peter Mørk

Flere dyr på vej

Udover heste bliver der fra starten også kaniner i rideklubben. Familier, der ikke har mulighed for at have kaniner hjemme, vil i stedet kunne have en kanin i rideklubben, ligesom man kan få undervisning i kaninhop. På sigt ønsker klubben sig endnu flere dyr.

- I bestyrelsen har vi haft flere interessante diskussioner om, hvor langt vi skal gå. Der har været ønsker om geder, katte og marsvin, men dyr som alpakaer, æsler og hængebugsvin har også været nævnt. Vi har mange ideer, men vi er jo også nødt til at være realistiske, siger Maren Bunk.

Vestbyens Rideklub vil have fokus på at være en elevskole, hvor børn i alle aldre kan komme og få rideundervisning. Det hele kommer til at foregå på Annebergvej 110 – hvor der i forvejen er faciliteter som stald, ridehal, hestefold og cafeteria.

- Vestbyens Rideklub skal være et sted, hvor vi kan invitere skoler og børnehaver hen, og lade dem være med til at passe dyrene. Efter vores mening er der for få steder i Aalborg, hvor børn kan være sammen med dyr. Nu kommer dette sted i Aalborgs vestby, og vi glæder os til at se det udvikle sig, forklarer hun.

Vestbyens Rideklub holder åbent hus 11. august og planen er, at rideundervisningen begynder 1. september.

Den nye rideklub rykker ind på Annebergvej stort set samtidig med, at Sportsrideklubben Aalborgs afdeling rykker ud. Sportsrideklubben på Annebergvej bliver overflyttet til Finstrupgaard 1. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...