Næsten en kvart million nordjyder skal stikkes for tredje gang frem mod nytår, men det massive pres på systemerne betyder, at man risikerer at vente længe. Dog er der mulige smutveje - og fra næste uge kommer der en ny

AALBORG: "Der er maksimalt pres på regionens corona-hotline og www.vacciner.dk."

Sådan lyder beskeden, når man klikker sig ind på Region Nordjyllands hjemmeside.

Siden Sundhedsstyrelsen søndag fremrykkede revaccinationen for alle over 40 år, har presset på tidsbestillingssystemet været massivt. Lige nu er status, at 123.724 nordjyder - cirka hver femte - har fået tredje stik, og planen er, at knap 250.000 nordjyder skal revaccineres for tredje gang inden nytår.

Det betyder, at kapaciteten fordobles fra næste uge.

- Vi stiler mod at vaccinere 100.000 nordjyder om ugen fra på mandag, så der er mange tider på vej, fortæller Anders Cinicola, som er specialkonsulent i Region Nordjyllands sundhedsplanlægning.

Men hvad er egentlig udsigterne til tredje stik? Hvilke alternativer er der til de regionale testcentre? Og hvilke er på vej? Her får du overblikket.

Julian Drud Sørensen
Der er i øjeblikket maksimalt pres på regionens vaccinationscentre. Arkivfoto: Torben Hansen

Varierende ventetid

Den gængse vej er hjemmesiden vacciner.dk, hvor du kan bestille tid - ligesom du gjorde til første og andet stik - men det er også især her, at man oplever en massiv efterspørgsel.

Alligevel er det svært at sige, hvor lang ventetiden er, hvis man vælger dén vej, forklarer Anders Cinicola. Det afhænger af flere ting.

- Det er et øjebliksbillede, som kan variere fra dag til dag - i takt med vagtplanlægningen og opjusteringen ude på centrene. Så jeg kan kun opfordre til, at man holder sig orienteret. Hvis du bestiller nu, kan der være en ventetid på flere uger, men hvis du bestiller i morgen, kan det se anderledes ud i morgen, siger Anders Cinicola, der oplyser, at der allerede i næste uge vil være 15.000 nye tider på de regionale vaccinationscentre.

Julian Drud Sørensen
Der er flere veje til tredje stik, men ventetiden varierer. Arkivfoto: Martin Damgård

Nyt tilbud fra næste uge

Dertil kommer tiderne hos de privatpraktiserende læger, som også tilbyder vaccination mod corona - og de bliver også flere og flere. I øjeblikket har flere end 30 aalborgensiske læger budt sig til, så her kan du også prøve - og det behøver ikke være hos din egen læge.

FAKTA

Disse privatpraktiserende læger tilbyder tredje stik

Alle borgere fra fem år og opefter kan lade sig vaccinere hos en af følgende aalborgensiske læger. Selvom din egen læge ikke tilbyder vaccination, kan du godt få det tredje stik hos en anden læge, hvis du altså er over 40 år gammel. Nogle læger vaccinerer med Moderna, nogle med Pfizer, nogle med begge vacciner.

Aalborg Kommune:

Familielægerne Sydvest

Familielægerne Aalborg

Gandrup Lægeklinik

Læge Elisabeth Kellmer

Læge Nick Rasmussen

Lægecenter Storvorde

Lægecenter Syd

Lægehuset i Hals

Lægehuset på torvet

Lægehuset Aalborg

Lægeklinik v/Morten Schliemann

Lægeklinikken i Centrum

Lægeklinikken Sulsted

Lægerne Budolfi Plads

Lægerne Dronning Christines Vej

Lægerne Hasseris Bymidte

Lægerne Hasserisgaard

Lægerne i Gug

Lægerne i Hasseris

Lægerne i Klarup

Lægerne i Nibe

Lægerne i Skalborg

Lægerne i Svenstrup

Lægerne Kennedy Arkaden

Lægerne Louise Plads

Lægerne Mellem Broerne

Lægerne Skrågade 13

Lægerne Sløjfen

Lægerne ved Sauers Plads

Lægerne Vejgaard Sundhedscenter

Lægerne Vejgård Torv

Lægerne Aabos Plads

Nytorv Lægeklinik

Vodskov Lægehuset

Derudover kommer der efter al sandsynlig en ny spiller på banen om få dage: apotekerne. Regionen er nemlig i tæt dialog med den erhvervsdrivende forening APOVAC, der har cirka 340 danske apoteker og filialer som medlemmer.

- Vi forventer, at man kan få vaccinen på en lang række apoteker allerede fra begyndelsen af næste uge, oplyser Anders Cinicola, der dog endnu ikke kan sige, hvor mange - og hvilke - apoteker det drejer sig om.

Men bestillingen kommer sandsynligvis til at foregå på samme måde, som det er tilfældet, hvis man skal bestille en tid hos en privatpraktiserende læge, forklarer han - nemlig ved at man selv tager direkte kontakt.

Julian Drud Sørensen
Arkivfoto: Torben Hansen

Der er vaccinationscentre i alle nordjyske kommuner, og hvis du vil vaccineres i et af dem, er det et krav, at du bestiller tid. På de regionale centre anvendes vacciner fra både Pfizer og Moderna.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...