Det betyder, at der er ekstra travlt hos de fleste butikker. Se hvad vi køber og få gode råd til bytningen af julegaverne her

AALBORG: Rigtig mange aalborgensere havde i dag 27. december fundet vej til city syd for enten at få byttet julegaverne eller for at få det hele til den halve pris. Januarudsalget er nemlig allerede i fuld gang, så på de lange gange i storcentret kunne man spotte den ene store bærepose efter den anden fyldt til randen med gode tilbud. Særligt hos den store elektronikforretning Elgiganten kunne de mærke, at rigtig mange havde trang til at gå på tilbudsjagt.

- Der er godt gang i butikken, og der er væsentlig mere gang i den, end der har været de andre år, fortæller Lars Jensen, varehuschef Elgiganten City Syd.

- Da vi åbnede i morges klokken 7 havde vi 130 mennesker i kø. Det var vi selv lidt imponerede over, fortsætter han grinende.

Pauline Vink
Lars Jensen er imponeret over de mange kunder, der var mødt op fra morgenstunden. Foto: Pauline Vink

Selvom et rekordhøjt antal kunder havde valgt at møde op på denne dag, kom det ikke som en overraskelse for Lars Jensen og hans personale, at det ville blive en travl dag.

- Vi vidste på forhånd, at her ville blive travlt. Vi har efterhånden prøvet det igennem rigtig mange år, og vi ved, at det her er den største udsalgsdag, der er hele året, samtidig med at der er folk, der skal ind og have byttet deres julegaver.

Derfor havde varehuschefen taget forbehold for den store invasion af købelystne aalborgensere og kaldt næsten alle medarbejdere på arbejde for at lette ekspeditionen mest muligt. Dog oplyser han, at det er uundgåeligt, at der vil være kø i vareudleveringen, fordi det også er her alle returvarerne skal håndteres.

- Selvom der er fuld bemanding derude, og alle kasser kører, så vil der bare være kø sådan en dag som i dag, fortæller Lars Jensen.

En bestemt varegruppe er ekstra populær

Hos Elgiganten er der røget mange forskellige varer igennem kasserne, men der er specielt en bestemt varegruppe, der hitter ekstra meget i år.

- Vi har solgt ekstremt mange fladskærme i dag, og det er alt fra 55 tommer og opefter, så det er de store skærme, som folk gerne vil have fingrene i, fortæller Lars Jensen.

- Nu kommer de væk fra varehuset, og det er alletiders for os, fortsætter han grinende, og hentyder til at der nu vil være bedre plads på lageret.

Pauline Vink
Folk er allerede begyndt at handle ind til nytår. Foto: Pauline Vink

Folk køber ind til nytår

I storcentret var der fuld gang i indkøbene til nytår, og der var særligt godt gang i salget af øl, sodavand, vin og spiritus til den store nærtstående fest. Bilkas store kundevogne bliver fyldt til bristepunktet med de våde varer, og der ryger hurtigt et par ekstra flasker ned i vognen, når kunderne kommer forbi en af Helawines pop-up beværtninger, hvor man kan smage på sagerne, inden man køber dem. Helawine har et samarbejde med Bilka, hvor der gives smagsprøver på drinks med Cuba flasker, de mange varianter af den søde vin Verdi samt forskellige shots, og det er der mange, der benytter sig af.

- Vi har nogle travle dage lige nu, men de travleste dage er de sidste to op til nytår. Der må jeg nogle gange være lidt hård, for at styre dem der har fået smagsprøver ved alle stederne, fortæller Connei Eriksen, der i disse dage står for at lange smagsprøver over disken til de mange interesserede kunder.

Pauline Vink
Connei Eriksen uddeler smagsprøver af de våde varer til nytåret. Foto: Pauline Vink

6 gode råd når du skal bytte gaver

Hvis du selv skal ud og bytte julegaverne en af de kommende dage, er det godt at være opmærksom på, at der ikke er de samme bytteregler i alle butikker.

- Du har ikke nødvendigvis ret til at bytte julegaven, fortæller Susanne Aamann, Forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Når du handler i fysiske butikker, kan butikken selv vælge, om gaven skal kunne byttes eller returneres og under hvilke vilkår, for eksempel om du kan få pengene for gaven udbetalt, eller om du kan få et tilgodebevis, fortsætter hun.

På konkurrence og forbrugerstyrelsens hjemmeside www.forbrug.dk er der samlet 6 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have byttet gaver, der er købt i en fysisk butik:

- Det skal være aftalt ved købet, at gaven kan byttes eller returneres

- Gaven skal have et byttemærke, ellers skal du kunne fremvise en bon

- Gaven skal være som ny og kunne sælges igen. Du må derfor ikke klippe mærker af, bryde emballagen eller have brugt den.

- Bytteret betyder, at du må vælge en ny vare i butikken

- Returret betyder, at du kan få pengene igen

- Det er vigtigt, at du returnerer gaven, inden fristen for hvornår den kan byttes udløber

Kilde: Den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...