Danmarks siddende nationalskjald samler 11.000 til udsolgte Skovrock-koncerter

AALBORG: Billetterne har været udsolgt i mere end et halvt år. Og interessen for årets to Skovrockkoncerter med Kim Larsen har i det hele taget været enorm.

- Jeg er blevet kontaktet af nogle hundrede af mine nærmeste venner de seneste måneder, sådan lige for at høre om jeg måske ikke kunne skaffe en billet til koncerterne, lyder det grinende fra leder af Skråen Jørgen Nissen.

Katrine Schousboe og Martin Damgård
Skovdalen var pakket til sidste plads. Koncerterne fredag og lørdag blev udsolgt allerede ved juletid.

Fredag kunne nationalskjalden med det enorme sangkatalog så tage hul på den første af to koncerter foran et publikum på flere end 5000.

- Vi har da ikke kunnet lade være med at tænke på, om det måske var sidste gang, vi havde chancen for at se ham på scenen, fortæller Marianne og Morten Nielsen med henvisning til Kim Larsens kræftsygdom og flere koncertaflysninger - senest en turne i Norge i slutningen af juli og begyndelsen af august.

Katrine Schousboe og Martin Damgård
Marianne og Morten Nielsen var kørt fra Aalestrup for at opleve Kim Larsen. - Det kan være det snart er sidste chance for at se ham, lød det fra parret.

Parret var kørt til Aalborg fra Aalestrup for at deltage i deres første Skovrock-koncert.

- Egentlig grinte vi af på vejen hertil, at vi nok passede bedre ind til Fredagsfest i Karolinelund med Scarlet Pleasure, men vi ville gerne nå at opleve ham, forklarer de.

Katrine Schousboe og Martin Damgård
Der blev sunget, danset og ikke mindst fotograferet hele aftenen.

For alle aldre

Med et "velsignet er den, der sætter sig ned" kunne hovedpersonen byde det tætpakkede publikum velkommen i skoven og gøre netop det: sætte sig ned på den læderpolstrede stol, der efter en rygoperation er blevet hans faste plads på scenen.

Herfra kunne Kim Larsen og legekammeraterne i Kjukken meget passende for en tørvejrsaften i august stemme i med Det Er I Dag Et Vejr. Den var bare den første i en parade af velkendte ørehængere, der fik temperaturen i Skovdalen til at stige mindst et par grader godt hjulpet på vej af rigelige mængder Royal-øl.

Dann Nielsen fra Hobro var en af dem, der vidste nøjagtig, hvad han gik ind til.

Han har deltaget i Larsens Skovrockkoncerter syv-otte år i streg og havde købt billetter, da de blev sat til salg i november.

Katrine Schousboe og Martin Damgård
Dann Nielsen, Hobro, har været til Skovrock med Kim Larsen syv-otte år i streg og håber på, han skal af sted mange år endnu.

- Jeg er stor fan og regner med, at jeg skal blive ved med at komme mange år endnu. Jeg elsker, at han som ingen anden kan samle alle alderstrin, siger han.

Kim Larsen spiller til Skovrock igen lørdag aften.

Katrine Schousboe og Martin Damgård
Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...