Velkendt kulturnavn skal stå i spidsen for byens store museum

AALBORG: Efter et halvt år uden en chef i spidsen har Kunsten nu igen en direktør.

Museet har netop offentliggjort, at det bliver 46-årige Lasse Andersson, der afløser Gitte Ørskou, der fratrådte 1. september 2019 for at blive direktør i Sverige.

Hvis navnet Lasse Andersson ringer en klokke hos dig, så er det fordi han i dag allerede er et velkendt navn på Aalborgs kulturscene. Lasse Andersson har nemlig de seneste år været direktør på Utzon Center.

- Med Lasse Andersson som leder har Utzon Center haft en imponerende succes. Kvalitetsniveauet i udstillingerne er konstant hævet. Han er passioneret og god til at skabe begejstring omkring Utzon Center, og han er eminent til at skabe partnerskaber med fonde og erhvervslivet, siger bestyrelsesformand for Kunsten Christen Obel i en pressemeddelelse.

Hovedpersonen selv kalder det nye job en drømmeopgave.

- Jeg mærker i dag lige dele ydmyghed, stolthed og glæde over at tiltræde som direktør på Kunsten. Jeg har i fem år dyrket opbygningen af Utzon Center ved at søge nye veje i formidlingen og det føles naturligt, at Alvar Aaltos fine museum bliver en del af mit arbejdsliv og den tænkning, siger Lasse Andersson.

Utzon Center har siden 2014 haft en administrativ samarbejdsaftale med Kunsten. Det betyder, at Lasse Andersson som direktør for Kunsten også får det overordnede ansvar for Utzon Center. Der skal dog findes en mere permanent løsning i forhold til at varetage den daglige ledelse af centret på havnefronten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...