Badeboldsmissionen skal give børnene en mere aktiv hverdag på hospitalet i en tid, hvor mulighederne for bevægelse er begrænsede

AALBORG: I denne uge er der en stor portion badebolde på vej til de indlagte børn på Aalborg Universitetshospital. Med boldene følger et specialudviklet hæfte med et spil, der giver lige præcis 75 gode idéer til, hvordan man kan holde sin lege-krop og sit lege-humør i top med en badebold.

Bag initiativet står Legeheltene, som arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark. Legeheltenes store Badeboldsmission, der er udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, har til formål at styrke smidighed, kondition, præcision, balance og ikke mindst samarbejde og godt humør hos de indlagte børn.

- Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue. Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig. Derfor har vi skabt Legeheltenes store Badeboldsmission, som er et skræddersyet materiale udviklet på baggrund af en flot donation fra Liljeborgfonden, udtaler Generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen, i en pressemeddelelse.

Nu er der badebolde på vej til børnene på Aalborg Universitetshospital. Legeheltenes store Badeboldsmission er et initiativ, som er udviklet efter COVID-19, baseret på en donation fra Liljeborgfonden. Foto: Børneulykkesfonden

I alt er der 6500 badebolde på vej til indlagte børn i hele landet fordelt over de kommende måneder. Under hele coronakrisen har Legeheltene, som af hensyn til smitterisiko ikke kunne være fysisk på hospitalet, sendt hjælpepakker afsted til flere tusind indlagte børn for at undgå, at de indlagte børn skulle blive inaktive. Selvom Legeheltene er tilbage på de fleste hospitaler, har situationen krævet nytænkning.

- COVID-19 har ændret måden, vi gør mange ting i hverdagen på børneafdelingerne – nu og på længere sigt. Det er stadig lige vigtigt, at Legeheltene kommer ud på hospitalet og får de indlagte børn op af sengen og i gang med at bevæge kroppen, men det bliver under andre vilkår Fremover vil være nødvendigt, at børnene i højere grad får mulighed for at lege med personlige legeredskaber, som ikke deles mellem børnene, fortæller oversygeplejerske på Odense Universitetshospital, Lone Møller.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...