Sætninger som: "Så’r u’!", "Det koster 40" og "Kjeld er navnet" blev på det nærmeste en regional landeplage. Nu kommer der mere

AALBORG: Der kommer meget mere sort, nordjysk humor, når satireprogrammet Farlig Fredag vender tilbage. Premieredatoen er sat til 24. maj, og denne gang udkommer det både som podcast og i radioen.

Farlig Fredag begyndte i starten af 90’erne, og de mest kendte figurer, der blev lavet, var Brian fra Aalborg Øst og dørmændene i Jomfru Ane Gade. Ét af de mest kendte udtryk, Farlig Fredag opfandt, var ”Så’r u’!”, som var en del af kurset for dørmænd.

– Jeg husker tydeligt den første gang, jeg var på stadion, efter dørmandskurset var blevet sendt. Da den første AaB-spiller blev lagt ned på græsset, råbte de mest hardcore fans ”Så’r u’!” til modstanderen, fortæller Jan Jensen, der var med i Farlig Fredag fra 1995 til 2002, og som også er med på holdet i den nye udgave.

Tankerne om at genoplive det populære program har været der i længere tid, men et samarbejde med AaB blev springbrættet.

- Vi har længe haft lyst til at lave noget satire, og da vi i foråret lavede et samarbejde med AaB med Farlig Fredag som tema på stadion og i optakten, tror jeg bare, det for alvor tog fart, siger Jan Jensen.

Tom Bue, der er radiochef for både ANR og Radio NORDJYSKE, er også en del af det nye setup. Han tilføjer:

- Satire er jo at sætte ting i et nyt, humoristisk perspektiv. Det er jo grundlæggende samfundskritik og -beskrivelse, men på en sjov måde - hvilket næsten fik det til at lyde uendelig kedeligt. Men det er altså en alvorlig ting at lave sjov!

Udover Jan Jensen og Tom Bue, består Farlig Fredags nye hold af radioværterne på både ANR og Radio NORDJYSKE, og dermed kan man både glæde sig til at høre stemmer som Kirstine Richter og Johnni Gade, der tilsammen udgør Morgenkøterne på ANR, og Niels Skovmand, som sender på Radio NORDJYSKE.

Camilla Gammelgaard
Hele holdet er fra venstre: Claus Høyer, Henrik Poulsen, Tom Bue, Mark Russell, Niels Skovmand, Kirstine Richter, Marcus Delfer, Jan Jensen, Johnni Gade, Camilla Gammelgaard og Anders Wortmann. Foto: Teis Markfoged

Når Farlig Fredag vender tilbage, bliver det i en moderniseret udgave.

- Uden Farlig Fredag i 90’erne, var det ikke muligt at bruge brandet i dag. Vi har stor respekt for det, der blev lavet dengang. Men tiden er en anden nu. Der er trods alt gået 17 år, siden det sidst var i radioen. Derfor bliver Farlig Fredag anno 2019 noget nyt og noget andet. Men det kan da ikke udelukkes, at en Brian-lignende figur eller en dørmand dukker op. De er heldigvis tidløse figurer, fortæller Jan Jensen.

Han vil gerne løfte sløret en lille smule for, hvad man kan forvente sig af programmet.

- Vi udsender en podcast hver fredag, som er mellem 10 og 15 minutter lang. Derudover laver vi videoklip, som man kan støde på, hvis man åbner sine sociale medier. Blandt figurerne har vi influencer-Dronningen, hvor vi kombinerer Danmarks regent med youtube. Vores satiriske modsvar til Rasmus Paludan får også en rolle, og så vil kendere af Johnni Gades Mystiske Mona også få lidt godt.

Man vil kunne finde Farlig Fredag som podcast i bl.a. iTunes og på Spotify fra 24. maj. Ellers vil man kunne høre udkast på ANR og Radio NORDJYSKE hver fredag mellem 15 og 16. Sidst men ikke mindst får Farlig Fredag også en YouTube-kanal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...