Nye ejere vil bringe Holles Vinstue tilbage til fordums tid - inklusive det samme menukort

AALBORG: De gamle kobberlamper er fundet frem.

Det samme gælder tallerkenerne, der stod gemt væk i en kasse i kælderen.

Nogle af skiltene er der også, og en maler har de seneste dage knoklet for at shine hele lokalet op.

- Det var blevet meget spansk det hele, men det er slut nu, konstaterer Charlotte Koch.

Det er godt to år siden, at nøglen for sidste gang blev drejet i døren ud mod Algade og markerede et farvel til en af byens ældste vinstuer.

Legendariske Holles med dansk mad på menuen og et stort stampublikum var blevet til fortid.

På den anden side af Algade stod Charlotte Koch i familiens butik, Caboon, og ærgrede sig.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange i løbet af de to år, jeg har tænkt ”jeg skulle have gjort det”, siger hun.

Så da chancen for nylig bød sig, og hun kunne overtage lokalerne, var hun ikke det mindste i tvivl: hun skulle bringe Holles Vinstue tilbage.

Katrine Schousboe
Alt bliver malet og ordnet før åbning. Bardisken er så slidt, at Charlotte Koch har bestilt en ny med kobber, der matcher de gamle lamper, der snart kommer op. Foto: Bente Poder

To lune deller til frokost

Som sagt så gjort.

Inden påske åbner spisestedet og baren igen i den gamle stil med det samme spisekort og sågar også med den tidligere ejer som en slags æresmedarbejder.

Hanne Esko Bach, som i mere end 25 år drev stedet, har ifølge Charlotte Koch sagt ja til at vende tilbage som gæstebartender.

- Jeg vil gerne have det, som det var, for vi mangler det her sted i byen. Vi mangler et sted, hvor forretningsfolk kan mødes, uden at det skal være på en café, forklarer hun.

I første omgang bliver åbningstiderne som tidligere, men når det hele er løbet i gang, er det Charlotte Kochs intention, at Holles blandt andet skal udvide med morgenmad og take away til frokost.

- Det skal være et sted, hvor de forretningsdrivende kan hente to lune frikadeller eller et stykke ribbenssteg til frokost. Vi ved, at der er en bestemt pris, man er villig til at betale for sin frokost, den kan vi godt ramme, siger hun.

Det samme med morgenmaden. Hun mener, der mangler et sted i byen, hvor man kan få et rundstykke med ost og en kop kaffe. Ikke den store brunch som caféerne serverer:

- Jeg efterlader næsten altid selv halvdelen, fordi jeg ikke kan spise det, som hun konstaterer.

Men derimod noget simpelt a la, hvad man ville spise hjemme ved køkkenbordet.

Katrine Schousboe
Den tidligere ejer af Holles Vinstue, Hanne Esko Bach, vil igen fra tid til anden være at finde bag disken, lover Charlotte Koch. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Hele byen rundt

Planer har hun nok af. Og i det hele taget er Charlotte Koch med egne ord ikke ret god til at sidde stille.

Efter en hastig sammentælling når hun frem til, hun har haft 17 lejemål - tøjbutik, skobutik og brugskunst, bare for at nævne nogle.

- Jeg har skiftet gulve i mange lejemål i Aalborg, siger hun med smil i stemmen.

Hun har også arbejdet i køkken og haft Vadumhallens cafeteria, kørt som sælger og nå ja arbejdet 21 år i Caboon, som hendes mand, Klaus, driver. Lige nu har hun for resten også en butik i Aarhus.

- Når jeg har holdt en uges ferie, vil jeg bare gerne hjem igen og videre, siger hun.

Det bliver sammen med Klaus og hendes storebror Michael Koch, at hun nu skal køre Holles.

Charlotte Koch skal stå for den daglige drift, mens de to andre bliver i baggrunden, som hun siger.

- Det bliver så godt, og jeg kan heldigvis se af de opslag, vi har lavet på Holles Facebookside, at der stadig er stor interesse for stedet, og at mange glæder sig til, vi åbner, siger hun.

Katrine Schousboe
Vinstuen åbnede i Algade 57 i 1962 - men går helt tilbage til det gamle Holles, som lå på hjørnet af Algade og Jernbanegade. Her er vi dog kun i 2011, før ejendommen blev renoveret. Arkivfoto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...