50 nye delecykler på plads i Aalborg og Nørresundby

AALBORG: Aalborg Kommune har indgået et samarbejde med Donkey Republic, som nu stiller 50 delecykler til rådighed i Aalborg og Nørresundby. Bliver den kommercielle ordning en succes, kan den forventes udvidet.

Delecykelkoncept i Aalborg er i gang fra 11. juli. Ordningen, der allerede findes i flere europæiske byer, giver både byens borgere og gæster mulighed for at leje en cykel i kortere eller længere tid.

- Med dette tilbud giver vi byens mange gæster og brugere en let mulighed for at komme rundt i vores dejlige by. Det er et ret simpelt system og nogle solide, velkørende cykler som vi tror kan skabe mange gode oplevelser. Vi har aftalt med Donkey Republic, at systemet evalueres efter et år og samtidig får vi løbende stillet anonymiserede data til rådighed, der fortæller, hvordan cyklerne bliver brugt - noget vi kan bruge i vores fortsatte arbejde med at gøre det lettere at vælge cyklen til, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

De eksisterende bycykelstandere er udpeget "Hubs" og markerer, hvor delecyklerne potentielt findes. Ved de udvalgte Hubs skal delecyklerne hentes og afleveres ved endt leje, som koster 12,50 kr. for 30 minutter. Ved medlemskab eller månedskort får man rabat. Hensigten er samtidig at undgå tilfældigt parkerede cykler.

De orange delecykler bliver genkendelige i bybilledet og er traditionelle og velkørende med tre gear og lygter. Udgifter til delecyklerne er dækket af markedsføring og driften varetages af Donkey Republic i samarbejde med Kenneth Prisker fra Studiecyklen.dk.

Projektet har en testperiode på 12 måneder. Herefter evalueres systemet, hvorefter det tilpasses, udvides eller stoppes. Aalborg Kommune får stillet de indsamlede anonymiserede brugerdata til rådighed, så brugen af cyklerne kan evalueres og samtidig give et indblik i cyklisternes færden.

Sådan gør du:

Udlejning sker via mobilitelefon ved gratis at downloade Donkey Republic app.

Opret en profil

Kortet viser, hvor der er ledige delecykler, og hvor de står.

Delecyklen kan bruges fra 30 min. og op til 72 timer.

Stop hvor du vil, så længe du lejer cyklen.

Efter leje af cyklen skal den bringes hen til en hub, lås cyklen og tryk "stop leje" på appen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...