Tag med på en guidet kunsttur og oplev vestbyens gavlmalerier på nærmeste hold

AALBORG: - Når kunst kræver forklaring, er der altid noget muggent ved den...

De kloge ord er sagt af navnkundige Storm P., der kunne spidde alt og alle med sine skarpe iagttagelser.

Men der er såmænd ikke noget muggent - og ej heller et forklarings-must - ved de mange gavlmalerier, der igennem de senere år er "skudt" op på diverse gavle og mure rundt om i hele Aalborg.

Torben O. Andersen
Det er vel nærmest umuligt ikke at blive berørt og imponeret, når man lægger nakken tilbage og kigger nærmere på dette gavlmaleri. Og så er det helt gratis at nyde synet. Arkivfoto: Lasse Sand

De er derimod et forskønnende element på nogle facader, der ellers ville være helt ligegyldige for beskuerens øjne, og det gælder bare om at nyde synet af dem.

Nu giver gavlmalerierne i høj grad liv til nogle ellers kedelige mure, og de drager samtidig tilskuerne ind i en fantastisk og forrygende fantasy verden - hvis man vel at mærke har modet og lysten til at lade sig rive med med helt åbne sanser.

Torben O. Andersen
I stedet for at have udsigt til en kedelig og intetsigende gavl på en beboelsesejendom - så har dette gavlmaleri med ét gjort muren til et spændende kunstværk. Arkivfoto: Lasse Sand

Himmerland Boligforening tager nu initiativ til at vise gavlmalerierne i Aalborgs vestby frem for interesserede.

Boligforeningen fejrer sit jubilæums år - 75 år - med bl.a. at arrangere guidede gåture med fokus på vidt forskellige emner - herunder altså også gavlmalerier - og søndag den 28. juli handler det så om gavlmalerierne i vestbyen.

Ifølge boligforeningen er der arrangeret en rute på ca. fem kilometer, som er designet og ledsages af en frivillig gå-ambassadør.

Alle er velkomne til at deltage, og den gratis kunsttur begynder ved Gåsepigen klokken 14.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...