Bibliotekerne i Aalborg tilbyder langt mere end udlån af bøger, men det er ikke alle, der kender mulighederne

AALBORG: Biblioteket er brugt af mange – men det er ikke alle lånere, der kender til de tips, tricks og tilbud, biblioteket faktisk giver mulighed for.

Aalborg:nu har samlet fem af de vigtigste tips til biblioteket, som du ikke nødvendigvis kendte til i forvejen.

1. Gratis magasiner og aviser

Er du typen, der elsker at kigge i blade og aviser fra ind og udland? Så giver Aalborg Bibliotekerne dig adgang til to apps, der er lige noget for dig: Press Reader og eReolen Global. Press Reader kører via sin egen app, mens eReolen Global bruger appen Libby.

Begge tjenester giver dig adgang til et utal af både dansk og udenlandsk læsestof om alt fra mode til modeltogbaner og madopskrifter. Der er noget for enhver smag, og så er det ganske gratis, så længe du bor i kommunen og er oprettet som låner på biblioteket.

2. Sæt dine reservationer på pause

Nogle bøger, film og spil er der rigtig mange, der gerne vil låne. Så mange, at man faktisk kan ende med at vente i mange uger eller flere måneder på en specifik bog klar til en. Men hvad nu hvis den bog, du har reserveret for lang tid siden, lige om lidt ligger klar til dig, mens du er på ferie?

Det er der heldigvis råd for. Hvis du logger ind på Aalborg Bibliotekernes hjemmeside, er det nemlig muligt at sætte dine reservationer på pause i en specifik tidsperiode. Så bliver du sprunget over, mens du er på ferie, men behøver ikke starte forfra fra bunden af køen, når du kommer tilbage.

Biblioteket anbefaler, man sætter pauseperioden til at gælde fra en uge, før man tager hjemmefra.

Thomas Christensen
Arkivfoto: Foto: Jeppe Holm Andreasen

3. Reservér en bog før udgivelse

I modsætning til andre tips på denne liste, der er mere digitale, kræver dette tip fysisk fremmøde på biblioteket. Er en ny bog lige på trapperne er det nemlig muligt at reservere den, allerede inden den er udgivet og til at finde på bibliotekets hjemmeside.

I modsætning til nogle andre kommuner, kan man ikke bare lægge en seddel flere måneder i forvejen for at reservere den før udgivelse. Bogen skal være oprettet i bibliotekets system. Men er den det, kan en bibliotekar også hjælpe dig med en reservation, selvom bogen ikke helt er på bibliotekets hylder endnu.

4. E- og lydbøger på eReolen

Er du glad for e-bøger eller lydbøger, er der også en tjeneste, du som biblioteksbruger kan bruge helt gratis. eReolen indeholder begge dele og har et stort udvalg på tværs af både skøn- og faglitteratur. Teknisk set er der en begrænsning på, hvor mange lån du kan foretage pr. måned, men den er relativt høj.

5. Gratis streaming

Hvis du ikke er i humør til at læse eller lytte, har bibliotekerne også sin egen streamingtjeneste, Filmstriben.

På Filmstriben finder man især de film, som ikke nødvendigvis er tilgængelige på de store internationale streamingtjenester, og på Filmstriben kan man finde alt fra fransk romantik til amerikanske blockbusters.

På Filmstriben er der dog en begrænsning på, hvor meget man kan selv kan låne, og hvor meget kommunen kan. Du kan derfor godt risikere at ramme ind i, Aalborgs månedlige kvote er nået. Ikke desto mindre er streamingtjenesten en mulighed for gratis film-underholdning, som ikke alle kender til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...