Corona har sat en foreløbig stopper for, at vi kan mødes og løbe - nu har Life of Sport fået ide til et nyt koncept. Arkivfoto: Kurt Bering
Livet her

Life of Sport vil give dit et nyt motionsfællesskab

Har aflyst alle events frem til oktober - nu skal vi dyste virtuelt i stedet

24. marts 2020 kl. 18:54

AALBORG: Othello Bageri Løbet, Stigsborg Havnefront Løbet og Påske Løbet.

Motions- og eventfirmaet Life of Sport har de senere år stået bag masser af populære motionsløb og begivenheder her i byen. Men nu tvinger corona-krisen firmaet til for en stund at sadle om.

- Da corona i forrige uge satte en stopper for, at vi kunne mødes mange, måtte vi aflyse de næste mange events. Og så måtte vi jo nytænke, siger Kasper Fruensgaard, der er en af de tre motionsentusiaster bag Life of Sport.

Sammen med sin bror, Morten Fruensgaard, og Martin Lykke Ovesen lagde han hovedet i blød og kom op med en ide om at flytte motionsevents ud på enhver løbe- gå- eller cykeltur.

- Og så har vi ellers arbejdet i døgndrift på at få det op at stå, fortæller han.

Life of Sport har derfor skabt et gratis koncept, hvor man via en udfordring på Facebook samler gående, løbere, cyklister og andre på hjul og tæller træningsture op til 100, en virtuel klub 100. Man kan selv vælge, om man vil tilmelde sig fem, 10 eller 21,1 km - eller hvad der svarer til distancerne på Life of Sports vanlige events.

- Vi vil rigtig gerne bidrage med noget motivation og sammenhold i den her tid, og mener derfor, vi har skabt noget, hvor man kan have noget sammen uden at være sammen, siger han.

Kasper Fruensgaard (t.h.) har i syv år haft Life of Sport sammen med tvillingebror Morten (t.v.) og Martin Lykke Ovesen. Arkivfoto: Martin Damgård

Skal løfte stemningen

Om man vil bruge uger, måneder eller år på at nå op på de 100 ture, er helt op til en selv. Det handler mest om at kunne udfordre sig selv.

- Jeg var ude at gå i morges, og da jeg kom hjem stod den på 4,7 kilometer, jamen, så måtte jeg lige tage 300 meter mere for at kunne skrive det på, forklarer Kasper Fruensgaard.

For at fastholde motivationen har firmaet lavet nogle startnumre, hvor der er tal rundt i kanten, numrene kan man købe sammen med et bælte, sådan at man kan vise andre motionister, at man er med på udfordringen.

- Jo flere, der kommer med, jo større er chancen for, at man møder hinanden rundt omkring på gaderne, siger han og håber, at det kan blive sådan, at motionisterne begynder at hilse på hinanden på samme måde som f.eks. motorcyklister gør det.

- Vi har omkring 7000 følgere på Facebook, og vi håber selvfølgelig, de vil være med til at udbrede konceptet, så vi får flest mulige med, siger han.

Allerede her få dage efter Life of Sports initiativ er sat i gang, har de fået deltagere fra det meste af Jylland og Sjælland. Og trioen tror, at det her kan blive den kommende tids største samling for motionister.

- Vi tror virkelig på, at det kan løfte stemningen hos motionister rundt omkring.

Selv om Kasper Fruensgaard er glad for og stolt af trioens nye ide, så lægger han ikke skjul på, at det også er lidt af nød. Life of Sport har aflyst deres events frem til slutningen af oktober, og selv om ingen af de tre trækker lønkroner ud af firmaet, så vil de få svært ved at komme igen, hvis ikke de holder Life of Sport kørende.

- Vi kan ikke rigtig markedsføre noget, når vi ikke ved, hvornår alting kommer op at køre. Samtidig koster det penge at lave løb, og vi taber penge, når vi aflyser events, siger han.

Life of Sport har eksisteret i syv år.

LIfe of Sport har hidtil stået for en række populære events, som Othello Bageri Løbet og her Påske Løbet. Arkivfoto: Kurt Bering
Annonceret indhold

Nyeste