Tip: Medbring waders, hvis din vej går under Kulturbroen i dag

AALBORG: Nogle bilejere i Aalborg fortrød nok deres parkering et par gange, da bilen fredag morgen skulle frelses fra Limfjordens forhøjede vandstand.

Det er egentlig ikke fordi, det har regnet specielt meget, og der er da heller ikke sendt varsel ud om risiko for oversvømmelse ved Kulturbroen i Aalborg, hvor bilerne stod parkeret på Vestre Havnepromenade og Skudehavnsvej.

- Det er meget almindeligt, at vandstanden stiger, når vi har et kraftigt blæsevejr fra vest, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Marielle Fournier.

- Det, vi ser her, er at blæsevejret presser vand fra vest igennem Limfjorden, men her ved Aalborg har vi en flaskehals, hvor vandet møder alt det vand, der bliver presset ind fra Kattegat, og så må vandet jo blive lige her, og så stiger vandstanden altså, forklarer hun.

Problemet er helt normalt for alle byer omkring Limfjorden, og der blev da også sendt et lokalvarsel ud torsdag aften, om at der var stor risiko for forhøjet vandstand fredag morgen.

Vandstanden toppede i nat og i morges, hvor den lå 99 centimeter over normalen. Siden da er den faldet, og fredag middag ligger den allerede omkring 43 - og Marielle Fournier kan godt love, at den bliver ved med at falde.

Så, hvis du har planlagt en tur fra A til B via Skudehavnsvej og Vestre Havnepromenade, så er anbefalingen herfra, at du medbringer waders.

Sarah Thun
Limfjorden og Skudehavnsvej går nærmest i et. Foto: Jacob Andersen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...