Det er igen den tid på året, hvor bagerne skaber de små runde mesterværker

AALBORG: Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have! Og dem kan du få masser af i Aalborg. Vi har set nærmere på 3 steder i byen, du kan spise dig mæt i fastelavnsboller - både den gammeldags slags, dem med flødecreme og dem med hul i midten.

Pauline Vink
Hos Lagkagehuset kan du blandt andet få fastelavnsboller med frugt eller bær, chokoladecreme, marcipan og de gammeldags af slagsen med creme og chokolade, som vises her. Foto: Pauline Vink

Lagkagehuset

Hos Lagkagehuset har de nok et af byens største udvalg, når det kommer til fastelavnsboller. Der er hele fem forskellige slags af de overskårne med creme i midten, fire slags hulboller og en enkelt variant af de gode gammeldags lukkede boller med creme og chokolade. Det er ganske luksuriøst med så stort et udvalg, og indholdet bærer ligeså præg af, at der er kælet for ingredienserne. Du kan for eksempel få en fastelavnsbolle med lækker Sarah Bernhardt creme og hindbær, der kan overbevise de fleste. Hvis du dog ikke er til den intense chokoladebombe, kan du også købe dig et eksemplar med enten nougat/blåbær, sveskefyld, marcipan eller creme og flødeskum.

Pauline Vink
Sallings café i Algade byder på forskellige varianter af fastelavnsboller fra stormagasinets bageri. Foto: Pauline Vink

Hermans Café & Bageri, Salling

Sallings hyggelige café, der ligger ud til Algade, er det perfekte sted at nyde en fastelavnsbolle, imens du tager en pause fra shoppingturen. Her kan du nemlig få hvilet benene, imens du får en dejlig varm kop kaffe til dit bagværk. Fastelavnsbollerne er bagt i Sallings eget bageri, så de er friske og lækre hele dagen igennem. Der er både de gammeldags og de flødefyldte på menuen, med fyld af for eksempel chokolade eller hindbærfromage, creme eller makroner. Hvis du vil have nogen med hjem, kan du også smutte forbi bageren i underetagen, hvor de har endnu flere varianter på menuen.

Pauline Vink
Det er ren nostalgi at træde ind ad døren hos Hasseris Bageri. Foto: Pauline Vink

Hasseris Bageri

Hos det lille bageri på Hasserisvej, har de gjort det til en mærkesag, at deres kunder skal have en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Her bager de efter gamle håndværkstraditioner, og det kan i den grad smages. Bageriet er hyggeligt og autentisk, og de elsker fastelavnsboller. Der er flere forskellige slags - både de gammeldags, de hullede og overdådige kreationer med masser af lækker creme, som er lige til at tage med hjem. Du kan for eksempel købe et eksemplar med mokkacreme, der passer perfekt til eftermiddagskaffen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...