Aalborg Kommune har solgt 23.000 kvadratmeter i centrum.
Livet her

23.000 kvadratmeter grund solgt i centrum - det her er planen

Se hvem der er køber 

06. januar 2023 kl. 06:57

AALBORG: Der er indgået en stor handel mellem Aalborg Kommune og en privat investor.

Kommunen har nemlig efter et offentligt udbud solgt en stor bid af byen helt præcist 23.000 kvadratmeter langs Jyllandsgade kaldet Åparkkvarteret.

Anden gang er lykkens gangs for kommunen, for området har været udbudt tidligere, men her var buddene for lave. I anden runde var mindsteprisen 75 mio. kr. ekskl. moms, men arealet blev solgt for 86,25 mio.kr. , og grunden er allerede overtaget af køberen Stella5 ApS.

- Det er dejligt, for der er huller nok i indtægtskravet, så det er dejligt, at man får lidt mere end, man forventer, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Køberen vil kunne etablere en blanding af boliger og erhverv og må i alt opføre 38.000 etagekvadratmeter, som svarer til en bebyggelsesgrad på 165 procent. Plusbussen kommer til at holde ud for området på en perron.

- Kommuneplanrammen dernede siger blandet bolig og erhverv, hvor der normalt er erhverv i stueetagen, og så kan du lave boliger ovenpå. Ideen er, at du starter lidt højt ude ved Jyllandsgade, og så trapper man ned mod syd ind mod Åparken.

Annonceret indhold

Nyeste