Niels Jøren K. Jakobsen er en af de 2700 bilister, der rammes af ny plan.
Livet her

2700 bilejere rammes af ny plan: Niels Jøren er en af dem

Bilisten har et forslag til politikerne

22. september 2022 kl. 15:02

AALBORG: 77-årige Niels Jøren K. Jakobsen fra Aalborg er glad for sin 15 år gamle VW Jetta turbodiesel uden partikelfilter, og det er med at nyde bilen, for på sigt er det slut med at bruge mange af de centrale veje i byen, når de nye regler for miljøzonen i Aalborg indføres.

Det sker fra 1. oktober 2023, men forinden skal byrådet formelt godkende, hvad der allerede er politisk opbakning til nemlig, at dieseldrevne personbiler uden partikelfilter ikke længere fra denne dato vil kunne køre i miljøzonen, hvilket er en meget stor del af Aalborg midtby.

I forvejen er ældre lastbiler og busser og varebiler uden partikelfilter omfattet af miljøzonen, og en politisk aftale på Christiansborg har gjort det muligt for byrådene i Aalborg, København, Frederiksberg, Aarhus og Odense Kommuner at få omfattet personbiler. Og det vil man nu gøre, og det betyder, at 2700 bilejere i Aalborg Kommune deriblandt Niels Jøren K. Jakobsen rammes, da de alle har en personbil i kategorien.

Grundlæggende har den 77-årige bilist ikke noget imod en miljøzone, men han mener, at man ikke bare skal lave en kortvarig dispensation men en generel dispensation for de mange mennesker, der har bopæl inde i miljøzonen. Selv har han boet tæt på Nordkraft i 35 år, og set sort røg komme op af det gamle kraftværk og området forandre sig.

- Den rigtige måde for mig er, at man siger, at fra den dag får man kørselsforbud, men at man giver dispensation til dem, der har bopæl inde i miljøzonen, og som har sådan en bil. På den måde kan man fase bilerne ud, indtil den er solgt eller skal skrottes, siger Niels Jøren K. Jakobsen.

Annonceret indhold

Nyeste