Projekt Østerå er fulgt med stor interesse, og nu er arbejdet med og omkring åen i karolinelund snart slut.
Livet her

Arbejdet med Østerå er snart slut: Her er status fra Karolinelund

Forvandlingen af den populære bypark byder på en række ændringer 

06. februar 2023 kl. 06:07

AALBORG: Interessen er stor, og mange følger med i, hvordan det går med forvandlingen af Karolinelund. 

Og nu kan vi fortælle, at projektet med åbning af Østerå i byparken nærmer sig sin slutning.

Åen er genåbnet i et forløb, der nu gør det muligt at følge vandets vej gennem parken ud mod fjorden. Åen er anlagt med broer, så du kan krydse den, lige som der også er opholdsplatforme, der gør det muligt for dig at komme helt tæt på vandet. 

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

En helt ny forplads

Parken har fået en flot ny, grøn forplads mod Karolinelundsvej/Jyllandsgade med bakker, belysning og beplantning, der trækker det grønne helt ud til en af byens store indfaldsveje og forbinder det grønne forløb til den nye Åpark, der snart etableres på Godsbanearealet.

Streetart er der også plads til, og det er aftalt, hvor i byparken man må male.

Rådmand i By og Land, Jan Nymark Thaysen, fortæller om projektet i pressemeddelelsen.

- Det er en helt utrolig transformation, der sker i Karolinelund, og jeg er sikker på, at parken bliver en rekreativ perle, som vil blive et trækplaster for mange aalborgensere, siger han.

- Samtidig er det imponerende at se, hvordan parken kommer til at byde på flere typer af oplevelser udover den herlighedsværdi, der knytter sig til det rekreative. Vi kan kun glæde os.

Streetart, beachvolley og fredagsfester

En ny mur skal sikre mere fredfyldte opholdsmuligheder helt ud til parkens kant i det ellers trafikerede område i byen, og der er lavet aftale med Streetart-miljøet om, hvor der må males på muren.

Der er fortsat mulighed for ophold på nye plæner, ligesom aktiviteten med beachvolleybanen også er fastholdt, men på en ny placering.

Aalborg Haverne i Karolinelund findes stadig i parken, men på et ny sted mod øst - sammen med petanque. Der kommer igen en pavillon i nærheden af haverne og petanque, så man kan sidde i tørvejr og have fællesspisning, yogaarrangementer mv.

Fredagskoncerterne fastholdes i parken på en fornyet scene, og der er afsat plads til, at der stadig kan være et område til skate-aktiviteter midt i parken. Der er dog endnu ikke afsat penge til at anlægge banen, som en del af åprojektet, der kun dækker den nordlige og vestlige del af parken.

Japanske kirsebærtræer og biodiversitet

Endelig arbejdes der på et belysningsprojekt (udført af John Kørner), som et kunst-projekt med master, der understøtter en tivoliagtig stemning.

Som noget nyt er der også områder, hvor der etableres hjemmehørende urter for at understøtte biodiversiteten, og i vandløbet skal der udsættes planter, der vil understøtte biodiversiteten i vandmiljøet. På en placering, hvor der engang var et ”kinesisk præget” område i det gamle Tivoli kommer en lund af smukke japanske kirsebærtræer.

Plantningen af resten af planterne i projektet forventes udført i foråret, og en egentlig indvielse planlægges til juni 2023. Til den tid vil også de sidste bænke og skraldespande være sat op.

Der vil stadig være nogle områder i parkens østlige del, der trænger til en opgradering, og det vil kommunen løbende arbejde på at få løst, slutter pressemeddelelsen.

Annonceret indhold

Nyeste