Aalborg Forsyning  vil sælge en række ejendomme - blandt andet denne på Vestre Havnepromenade, som beboerne i området gerne fil have fingre i.
Livet her

Beboere har kig på pumpehus

Ejendom med unik placering rummer mange muligheder

02. november 2022 kl. 18:01

Efter det er kommet frem, at Aalborg Forsyning vil sælge en række ejendomme - og her iblandt også pumpehuset på Vestre Havnepromenade - er flere af boerne i Vestbyen blevet meget lune på bygningen.

Ifølge dem vil den nemlig være perfekt som samlingssted eller kulturhus, og det synes man også i Vestbyens Samråd.

- Jeg kan godt se mange muligheder i det. Også fordi det ligger så centralt i forhold til Jernbanebroen og Kulturbroen, siger formand Lene Rudbæk

Hun tilføjer, at samrådet allerede har berammet et møde med kommunen i forhold til at undersøge, om der skal etableres et såkaldt kvartershus i bydelen, og det kunne pumpehuset måske også bruges til.

- Vi mangler simpelthen et mødested her i Vestbyen. For efter biblioteket er lukket, er det ligesom om, at der ikke er et sted, hvor de mange studerende, som bor her, kan mødes og lave opgaver sammen. Det kunne man tidligere på biblioteket, hvor der kom mange forskellige grupper - og også en del udsatte - for at få sig en snak og en kop kaffe uden det kostede det hvide ud af øjnene, påpeger Lene Rudbæk.

Kultur- og sundhedsrådmand Jes Lunde (RV) ser også muligheder - både i forhold til placeringen og udnyttelsen af ejendommen.

- Den ligger et rigtigt spændende sted, og den er også interessant indvendig, så det kunne godt være interessant at overveje, om den kunne bruges til nogle ting på det kulturelle område, siger han.

- Men vi er jo meget tidligt i fasen med den slags overvejelser, for det er først lige nu, vi har fået at vide, at den bliver udbudt til salg. Og så skal vi jo også have en snak i økonomiudvalget i forhold til, om vi overhovedet kan finde penge til sådan noget. For lige for tiden er vores anlægsbudget jo sådan, at vi har måttet sige nej til snesevis af gode projekter, tilføjer han.

Annonceret indhold

Nyeste