Utilfredse borgere og elever fra Sofiendalskolen protesterer mod Aalborg Kommunes sparebudget. Aalborg 21 September 2022 <i>Foto: Claus Søndberg</i>
Livet her

Byggeskandale kan komme Sofiendalskolen til gode

Stort tocifret millionbeløb er overraskende kommet i spil 

23. september 2022 kl. 08:53

AALBORG: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Det kan Aalborg Byråd konstatere ved torsdagens førstebehandling af budgetforslaget efter, at en byggeskandale i milliardklassen nu hjælper kommunen i en særdeles presset budgetlægning på anlægsområdet, hvor man har udskudt eller droppet byggeriet i 2023 for 180 mio. kr.

Sagen er nemlig, at det nye supersygehus i Aalborg, hvor budgettet skrider med op til cirka 1,37 mia. kroner nu tidligst indvies i 2026 . Kommunen havde nemlig planlagt større investeringer i infrastrukturen omkring sygehuset på den forventede indflytningsdato, der i starten af året lød på 2024. Men siden er sygehusbyggeriet blevet ramt af den ene dårligdom efter den anden, og det betyder, at kommunen kan udskyde investeringerne i området.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) fik efter regionens pressemøde i mandags undersøgt sagen.

- Det er sådan, at der i 2023 er budgetteret med 34 mio. kr. omkring sygehuset, og i 2024 er der budgetteret med 35 mio. kr., og så står der så ti mio. kr. i 2025. Det er klart, at når det lige pludselig rykker sig i forhold til, hvornår det er færdig, så kan vi begynde at udskyde nogle af de her investeringer til senere, siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Han mener netop, at Sofiendalskolen skal prioriteres, hvis renovering i budgetforslaget er skubbet helt ud til 2026.

- Det er jo en af de ting, som jeg synes, at der er oplagt, at vi kigger på. men der er jo mange behov, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Annonceret indhold

Nyeste