Det er Jonny Hefty, der har samlet et lokalt hold til at pynte på indersiden af væggene.
Livet her

Centralt p-hus under massiv forvandling - får streetart på alle etager

Det er nogle er byens mest kendte kunstnere, der står bag

13. september 2023 kl. 08:37
Opdateret kl. 11:12

Der sker en masse indenfor i p-huset ved AKKC i øjeblikket. Forvandlingen fra "spøgelseshus" til flot, moderne p-hus er i gang både ude og inde.

At der kommer malerier udenfor har vi allerede fortalt - og nu er kommunen klar med mere nyt:

Aalborg Kommunes parkeringshus ved Aalborg Kongres & Kultur Center på Vesterbro gennemgår i øjeblikket en massiv makeover, hvor facadebeklædninger og alle faciliteter fornyes. 

P-huset er under massiv forvandling.

Et hold kreative street-art kunstnere, anført af Jonny Hefty, har fået til opgave at dekorere en etage hver, som skal give parkerende gæster en ganske særlig visuel oplevelse. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Fra grim ælling til smuk svane

- Det er en fornøjelse, at vi nu kan begynde at se resultatet af renoveringen af p-huset, som det lykkedes at få afsat midler til ved budgetforhandlingerne sidste år. P-huset gennemgår lige nu en stor, positiv forvandling - man kan vel nærmest sige fra en grim ælling til en smuk svane, siger rådmand i By og Land Jan Nymark Thaysen.

- Jeg har ved selvsyn set, hvordan p-husets indvendige vægge sender de besøgende på en lille oplevelsesrejse til nogle af Aalborgs attraktioner. De flotte vægmalerier tager os blandt andet med et smut forbi Aalborg Zoo, AaB's hjemmebane og Musikkens Hus - det er en helt anden oplevelse, der møder de parkerende gæster, end det tidligere ret så skumle p-hus kunne præstere. 

Der bliver streetart både inde og ude.

Fem kunstnere står bag

Det er Aalborg-drengen Jonny Hefty, også er kendt som nordjysk rapper og graffiti-fænomen, der har samlet et hold af forskellige kunstnere, som alle har fået en etage i p-huset med hver deres kunstneriske frihed, dog under det fælles tema 'En tur rundt i Aalborg'. 

Holdet tæller foruden Jonny Hefty, Lars Pank, Mester88, Burn on og Richard Holmes.

Jonny Hefty udtaler på holdets vegne:

- Det er fedt at være en del af sådan et kæmpe projekt. Det er ikke kun store internationale kunstnere, der får lov til at dekorere byen, men os lokale gutter har fået en unik mulighed for at sætte vores fingeraftryk, som forhåbentlig kommer til at blive hængende mange år ud i fremtiden.

Parkeringshuset har i mange år stået hen, så fornyelsen af faciliteterne kommer på et godt tidspunkt. Moderniseringen af p-huset omfatter nye facadebeklædninger, elevatorer, lys, vandanlæg, overvågning, nye vinduer og døre (branddøre), nye fuger og en hel del betonrenovering, står der også i pressemeddelelsen.

Udover at parkeringshuset gøres langt mere attraktivt for de besøgende, er tanken samtidig, at den nyetablerede 'kunsthal' skal understøtte Aalborgs position, som innovativ kunstby.

Baggrund

P-huset ved AKKC har gennem flere år trængt til en renovering og er gennem de senere år blevet stadig mindre benyttet af byens parkanter.

I 2020 begyndte Aalborg Kommune at indhente tilbud på renovering af p-huset og sammenligne prisniveau på entreprisen for moderniseringen af parkeringshuset.

I 2022 blev der bevilliget 7,9 millioner kr. til projektet med en total renovering af p-huset både udvendig og indvendig.

Annonceret indhold

Nyeste