Højhus har vokseværk.
Livet her

Den højeste bygning i Aalborg by har vokseværk

Der er flere anvendelsesmuligheder i spil

20. marts 2023 kl. 07:03

AALBORG: I dag er Sygehus Nord ikke bare et vartegn for området, det er også den højeste bygning i Aalborg by, men det viser sig nu, at det grå højhus stadig er i voksealderen.

For når der ikke længere skal være sygehus, er der nemlig planer om, at den 57 meter høje bygning skal skyde i vejret. For ifølge et kommuneplantillæg for området, som skal ud i offentlig høring, gives der mulighed for at "øge bygningshøjden på den højeste bygning ('højhuset') med en enkelt etage, så denne i alt bliver 15 etager høj".

I mange år var Sygehus Nord, der blev opført i 1959 også den højeste etageejendom i Nordjylland, men det sluttede, da højhuset Horisonten på 66 meter fordelt på 22 etager blev indviet i 2019 i Nørresundby.

Det er Nordud A/S, der i 2021 købte Sygehus Nord af Region Nordjylland. I 2021-2022 afholdt ejeren af grunden en visionskonkurrence, som blev vundet af et konsortium bestående af firmaerne: SLA, Transform, Friis & Moltke, Schewing & Berthelsen og Sweco, men det er stadig ikke helt på plads, hvad den ekstra etage skal anvendes til.

- Det de har tænkt i idekonkurrencen er, at det kan være, at der kommer en restaurant deroppe. Det kunne også være, at der kom nogle boliger i de øverste etager eller boliger kombineret med en taghave, siger Kim Jacobsen, der er direktør i Nordud A/S.

Annonceret indhold

Nyeste