AKKC lancerer i dag et nyt kulturkoncept, Drivhuset, der kommer til at holde til i Europahallen. Foto: Claus Søndberg
Livet her

Fællesspisning og unge navne: Sådan vil AKKC trække nye gæster til

- Det er den her vej, kulturen også flytter sig, siger direktør Nicolaj Holm 

25. januar 2023 kl. 08:00

AALBORG: Fællesspisning og nye navne inden for dansk musik, comedy og talks. 

Det er ikke umiddelbart to ting, man forbinder med Aalborg Kongres & Kultur Center. Men kulturhuset lancerer i dag et helt nyt koncept, Drivhuset, der åbner for helt nye måder at tænke kultur på. 

- Drivhuset er noget helt nyt på den nordjyske kulturscene. Og det er noget af det, vi arbejder målrettet på i AKKC. At vi udover vores kerneforretning skal skabe noget nyt. Vi skal ikke kun lave mere af det samme. Derfor glæder vi os også til at se, hvordan nordjyderne og aalborgenserne tager imod Drivhuset, hvor vi forsøger at skabe et rum for fællesskab, samhørighed og gode kulturoplevelser i uformelle omgivelser, siger direktør i AKKC Nicolaj Holm i en pressemeddelelse.

Drivhuset skal holde til i Europahallen og det tilhørende foyerområde. Og opskriften er enkel. Man kan begynde aftenen allerede kl. 16 i en drop-in lounge med mulighed for at drikke en øl og spille brætspil. Klokken 18 åbner døren til salen, hvor der er sat langborde op til fællesspisning - maden bliver leveret af Restaurant AKKC by Mest. To timer senere begynder så underholdningen på scenen - det kan enten være musik, talks eller comedy.

Her er de første navne

Premieren på det nye koncept finder sted allerede i april, hvor Oh Land og Emely underholder, mens runde to bliver engelsk comedy med Conrad Molden og showet Hyggelicious og Henrik Danielsen som support. Til maj indtager journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen scenen med Nogen ved noget, kendt fra dokumentarserier på tv og podcast.

- Vi kan blandt andet se på den internationale scene, at det også er den her vej, kulturen flytter sig. Man tager velkendte brikker og sætter dem sammen på nye måder. Vi er jo et hus bygget på en fællesskabsånd, og nu løfter vi den til et nyt niveau, siger Nicolaj Holm til aalborg.nu.

Han tilføjer, at både Europahallen og de tilhørende foyerområder bliver designet og indrettet særligt til Drivhus-arrangementerne. Nogle events vil være siddende, mens andre er stående.

- Vi forsøger at skabe nogle rammer rent indretningsmæssigt, der indbyder til nærhed, hygge og ikke mindst samtale. Et uformelt og low-key miljø, der giver fællesskabet mulighed for at spire, lyder det.

En billet til hele aftenen koster 260,- kr. inkl. gebyr. Billetterne bliver sat til salg fra i dag, onsdag 25. januar, kl. 10. 

Annonceret indhold

Nyeste