Fire nye signalkryds er på vej på den trafikerede strækning.
Livet her

Fire nye signalkryds skal lette livet for bilisterne på presset trafikåre

To vejprojekter til 170 mio. kr. skal hjælpe på voldsom stigning i trafik

20. januar 2023 kl. 14:21

Bilisterne på strækningen er vant til køkørsel i myldretiden, og det er kun forventningen, at der kommer endnu flere biler i køen på sigt.

Bilisterne på Universitetsboulevarden og Hadsund Landevej kan nemlig vente endnu mere trafik om få år, og ikke overraskende er det åbningen af Supersygehuset i Aalborg Øst, der bliver en trafikal gamechanger i området.

170 mio. kr. 

Vejdirektoratet har meldt ud, at man med to projekter til 170 mio. kr. vil forbedre forholdene for bilisterne. Men begge projekter, der skulle have været færdige i 2024, er nu udskudt med et år grundet et øget og stort fokus på miljø i forbindelse med vejprojekter hos Vejdirektoratet.

Det største projekt, der venter forude er på Universitetsboulevarden, hvor alle rundkørsler på indfaldsvejen bliver nedlagt og erstattet af signalanlæg. Det skyldes, at bilisterne i dag i myldretiden kan have svært ved at komme ud fra sidevejene, fordi strømmen af biler er så massiv.

- Rammer loftet

- Vi rammer altså et kapacitetsloft omkring 15.000 biler, og der vi ved at være oppe, og nogle steder er vi over, og så må vi konstatere, at hvis vi skal gøre mere, så skal vi tilbage til krydsene. Vi vil bruge noget teknologi, så krydsene bliver lidt mere intelligente og mere trafikstyrede, så vi på den måde kan få flere biler igennem, siger afdelingsleder hos vejdirektoratet Niels Agerholm.

Det andet store vejprojekt, som Vejdirektoratet sætter i gang har samme tidshorisont. Det drejer sig om Hadsund Landevej på strækningen mellem Egnsplanvej og Egensevej. Her går man fra to til fire spor på hele strækningen.

Annonceret indhold

Nyeste