Forslag vil slukke for strømmen i City Syd om natten. 
Livet her

Forslag: Sluk lyset om natten i City Syd og i parker

Desuden er der forslag om flere steder, hvor man man kan slukke for lyset for at spare på elforbruget

01. november 2022 kl. 15:55

AALBORG: Energikrisen gør, at energiforbruget skal nedbringes, og derfor har by og landskabsforvaltningen undersøgt, hvor Aalborg Kommune kan spare.

Embedsmændene har udarbejdet forslag til nye besparelser, og nu skal politikerne besluttet om tiltagene skal føres ud i livet. Et af forslagene går på at slukkes for belysningen på Budolfi Kirke, mens et andet forslag går på, at belysningen i parker og på grønne områder slukkes eller reduceres.

Desuden peger forvaltningen på muligheden for natslukning af lyset i City Syd, som tilpasses med Bilkas åbningstider. Det vil konkret betyde, at gadelyset vil tænde 17 minutter efter solnedgang og slukke kl. 22.30. Lyset vil tænde igen kl. 06.30 og slukke igen 10 minutter før solopgang. Samlet set vil det betyde, at lyset ikke som nu vil være tændt i 4.093 timer, men i 1.392 timer, hvilket giver en besparelse på ca. 2.700 timer pr. år.

- Det er en stor klump, der er er store fladeparkeringsarealer, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) om valget af City Syd.

Forvaltningen peger bl.a. på, at hvis man slukker lyset i City Syd, parker og grønne områder, vil borgernes tryghedsfølelse blive reduceret

Annonceret indhold

Nyeste