Kritikere mener, at der er for lidt grønne arealer, når Sygehus Nord grunden omdannes.
Livet her

Forvandling af sygehusgrund er ikke grøn nok: Man kan ikke kalde det for en folkepark

Kritikere mener, at store byggeplaner mangler grønt og er skuffet over park - rådmand kalder det en god løsning

17. marts 2023 kl. 14:51

AALBORG: I dag er de 3,5 hektar primært gråt i gråt, og man skal se langt efter et græsstrå, men når Sygehus Nord grunden skal forvandles, bliver området meget grønnere, når det i stedet for indlæggelser, operationer og fødsler skal danne ramme for bl.a. boliger, erhverv og butikker.

Ifølge planen skal omdannelsen nemlig resultere i, at områdets grønne andel øges fra under 1 procent i dag til minimum 30 procent, når planen er ført ud i livet deriblandt en "folkepark", der er et sammenhængende område, der løber langs jernbanen ved sygehusgrunden og Gåsepigen.

Sådan ser planerne for grønne områder i Sygehus Nord-området ud. Kilde: Aalborg Kommune. Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.. Grafik: Christian Made Hagelskjær

Men selvom der kommer mere grønt, end der er i dag, så er der ikke politisk enighed om, hvor vidt det er nok. K og EL er langtfra tilfredse med andelen af grønt i projektet efter, at et flertal i by- og landsudvalget har sendt forslaget til kommuneplantillæg, udviklings- og helhedsplan og en miljørapport for Sygehus Nord og Gåsepigen i offentlig høring.

- Jeg synes, at slutresultatet, som det tegner nu ligger langt fra det, som vi har haft grund til at håbe på. Jeg tror, at det bliver fladt og trist, siger Vibeke Gamst (K).

By- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) er uenig i kritikken.

- Vi andre synes faktisk, at det er en god løsning ud fra de vilkår, der er. Det er selvfølgelig rigtig, at hvis det var på bar mark, vi skulle starte op, så havde du nogle andre muligheder, men nu er vilkårene nu engang sådan her, siger Jan Nymark Thaysen i forhold til, at de fleste sygehusbygninger bliver stående og omdannet.

Annonceret indhold

Nyeste