John F. Kennedys Plads. Aalborg 31.-1. 2023
Livet her

Forvandlingen er i gang - central plads skal været grønt åndehul

Se her, hvad der sker på John F. Kennedys Plads

31. januar 2023 kl. 17:38

AALBORG: Måske har du allerede set det - at der i øjeblikket sker ændringer på John F. Kennedys Plads, der er i gang med at blive forvandlet til et grønt åndehul i bybilledet.

Anlægsarbejdet er ved at være slut, og det betyder, at der nu er etableret to øer på selve pladsen og en enkelt på den anden side af Boulevarden hen mod banegården.

Der er lagt vægt på at skabe grønne områder omkring PlusBus-stoppestederne.

Beplantning kommer til at spille en afgørende rolle både i øerne og på den centrale plads, der bliver lavet om i forbindelse med, at den bliver stoppested for den kommende PlusBus.

- Intentionen med øerne er at sætte et grønt præg på Kennedys Plads, og når vi kommer lidt tættere på foråret, går vi i gang med beplantningen, der består af træer, buske og stauder, siger Bodil Vilholm Henningsen. Hun er kommunens projektleder for pladsens design og planlægning.

Der bliver plantet en række forskellige større og mindre træarter, blandt andet eg, magnolie og tjørn. Egetræerne vil i særlig grad stå langs kanten på begge sider af statuen.

Og i alle bed bliver der plantet forårsløg og stauder i hele bunden, så man fra foråret og langt hen på året kan se forskellige blomstrende planter.

- Vi har lagt vægt på en god blanding af frodighed og noget, der skaber en god stemning. Der kommer stier ind gennem øerne, og vi sætter også bænke op på udvalgte steder inde i det grønne, siger Bodil Vilholm Henningsen.

- Formålet er at lave en rar og hyggelig plads, uanset hvilket ærinde brugerne har - om man skal til og fra bussen, eller hvis man færdes mere generelt i området.

For at skabe den helt særlige stemning, er der også lagt stor vægt på at ramme den rette belysning. 

- Vi har fokus på lys, der skaber stemning og er med til at underbygge det grønne, siger hun.

- Så ved stierne står der lygter, som man kender fra eksempelvis Budolfi Plads og Algade, og dertil kommer funktionslys, hvor man færdes - og generelt høje lysmaster som ved de øvrige plusbus-stationer.      

Træer, buske og stauder bliver plantet i forårsmånederne, og det er forventningen, at den nyindrettede John F. Kennedys Plads bliver indviet i maj.

Annonceret indhold

Nyeste