Kastetvej har været gravet op i måneder - men nu lysner det for beboerne. 
Livet her

Kastetvej er et organiseret kaos - men snart kan du igen køre på den

Mange steder på Plusbus-ruten kan man se en ende på det omfattende arbejde

24. november 2022 kl. 07:03

AALBORG: Det er en gammelkendt sandhed, at det skal være skidt, før det bliver godt. Og for beboerne i Vestbyen er der udsigt til, at det snart bliver gevaldigt meget bedre.

Nu kan man nemlig se en ende på mange måneders arbejde med at gøre Kastetvej klar til Plusbus. 

- Der bliver arbejdet på højtryk, og vi følger stort set den plan, der er lagt, siger Niels Bresemann Jensen, der er projektchef for Plusbus.

Det har de seneste uger været nødvendigt at tage lørdag i brug for blandt andet at få lagt de mange sten.

Det er tidligere meldt ud, at arbejdet på Kastetvej mellem Dannebrogsgade og Vestre Fjordvej ville være færdigt i begyndelsen af december, men vi kommer tættere på jul, før vejen igen kan køres på, erkender han.  

- Det bliver helt op til jul, nok først 23. december, lyder det. 

Brolæggere har i disse dage travlt med titusindvis af sten, der skal lægges mellem blandt andet fortovsfliserne, og i de seneste uge har man også været nødt til at tage lørdagen i brug for at blive færdig. 

Der er fortsat et stykke vej, før man kan køre på Kastetvej - men den skal nok blive åbnet før jul, lover Niels Bresemann Jensen, der er projektchef ved Plusbus.

Også andre steder i byen kan trafikanter glæde sig over, at meget af Plusbus-arbejdet nærmer sig afslutningen. Hvis ellers alt går vel - og vejret arter sig - forventer Niels Bresemann Jensen, at man allerede i begyndelsen af december bliver færdig på Skydebanevej ved endestationen, mens der i slutningen af måneden kan sættes flueben ved arbejdet på det andet stykke af Kastetvej, Sohngårdsholmsvej, Bertil Ohlins Vej og John F. Kennedys Plads.

I Bornholmsgade er arbejdet derimod en anelse forsinket - man vil kunne køre på vejen igen lige op til jul, men der vil i løbet af januar være mindre arbejder på strækningen. 

Plusbus-projektet, der skal bringe os hurtigere gennem byen fra væddeløbsbanen i vest til det nye universitetshospital i øst, ventes at blive officielt indviet i anden halvdel af 2023.

Annonceret indhold

Nyeste