Martin Pedersen skriver AaB-klummer med passion og indsigt.
Livet her

Klumme: Hamréns skideballer og elektriske fans kan redde AaB

25. januar 2023 kl. 19:00

Martin Pedersen skriver klummer om den aktuelle situation i AaB samt røverhistorier fra fortiden i klubben, hvor han var kendt for at give sig 100 procent i løbet af 134 officielle kampe fra 2002 til 2008.

Masser af spænding og en vis ængstelighed. Sådan er følelserne hos de fleste af os AaB-fans frem til forårspremieren mod AGF den 17. februar.

Lad os bare være ærlige. Hold kæft, hvor var det ringe i efteråret. Symptomatisk nok med en afklapsning på 1-5 i Nordsjælland i sidste spillerunde. Det efterlader os på 11.-pladsen med 7 point op til Brøndby. 8 op til Horsens, som jeg umiddelbart tror, er holdet, vi skal overhale, hvis katastrofen med nedrykning skal undgås. 

Og det SKAL den. AaB må ikke rykke ned! 

Blomster til Tim Janssen

Vi har været faretruende tæt på et par gange. I 2003 headede Kasper Risgård os væk fra stregen i vores 1-0-sejr hjemme over Køge, og hvem husker ikke Tim Janssens mål i Randers i 2011? Sender vi ham stadig blomster hvert år?? 

Nu er nedrykningsspøgelset efter os igen, og det kræver en voldsom præstation af alle for at slippe af med det. Spillerne, trænerne, administrationen, bestyrelsen og ikke mindst fansene. Ikke mindst fansene? Hva’ faen mener han med det? Jo, lad mig uddybe.

Holdet er ved at blive oprustet. Vi har hentet Rasmus Thelander hjem til at styre de bagerste geledder, og Nicklas Helenius kommer forhåbentligt til at score en masse mål for os igen. Erik Hamrén er stadig vores cheftræner, og med ham ved roret er der ingen hvilen på laurbærrene. Tro mig. En større perfektionist findes ikke, og jeg er tryg ved, at det er ham, der skal lede tropperne i denne periode. 

Skideballe på chefens kontor

Jeg er overbevist om, at vinterpausen har gjort ham stærkere og klogere på truppen, så spillerne står snorlige, når det går løs igen. For gør de ikke det – altså står snorlige – ja, så kan man godt forvente en ”kammeratlig” snak inde på chefens kontor. I de 3-4 år jeg selv havde Hamrén som træner, sad jeg mere inde på hans kontor end jeg stod udenfor døren i folkeskolen. Og det siger ikke så lidt…

Der hvor I, fantastiske, højtråbende nordjyder, kommer ind billedet, er den effekt I har på spillerne, når det hele brænder på. Og fuck, hvor det brænder på nu. Ved faktisk ikke om jeg må skrive fuck eller om det bliver redigeret væk. Det er min første klumme. Men lokummet brænder for alvor. 

Spillet skal matche tribunerne

Vi har et gevaldigt efterslæb fra det elendige efterår. Der skal lukkes færre mål ind, og vi skal selv score flere. Det er nemmere sagt end gjort, det ved jeg. Men jeg tror på, de sidste og afgørende procenter kan hentes på lægterne. Jeg tror det faktisk ikke – jeg ved det! Et larmende, hoppende og elektrisk hjemmepublikum kan seriøst gøre forskellen. 

Og selvom spillet på banen det sidste lange stykke tid ikke har matchet præstationerne på lægterne, så er det stadig jer, som kan give spillerne de ekstra 5-10 procent i energi og styrke under kampene. Bliv ved med det, I har gjort! Vi starter foråret hjemme på Aalborg Portland Park den 17. februar kl. 19 mod AGF. Lad os blæse dem omkuld. 

Alle mand ombord. Forza de Røde!

Annonceret indhold

Nyeste