Et nyt, stort kunstværk er måske på vej til den del af Østerå, som ligger mellem Musikkens hus og det ny mediehus.
Livet her

Kunstværk på vej til havnefront

Skiferlandskab, skulptur og gangbro skal forandre kedelig kanal

24. januar 2023 kl. 05:55

Et kunstværk til mange millioner kroner, er måske på vej til Østre Havn i Aalborg. 

Medlemmerne af Kommunens by- og landskabsudvalg er i hvert fald begejstret for et forslag om at etablere et skiferlandskab, en stor granitfigur og en bro over den nederste del af Østerå mellem Musikkens Hus og den bygning, som Det Nordjyske Mediehus på sigt skal flytte ind i.

Det fortæller by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V), der dog ikke har nogen kommunale penge til projektet.

- Det er nok ikke lige det, der er på budgettet i øjeblikket. Men jeg har heldigvis haft en dialog med nogle af dem, der står bag det her, og der fik jeg en tilkendegivelse af, at der måske var andre, der ville betale for det hele, forklarer han.

Ifølge dagsordenen til det seneste møde i by- og landskabsudvalget drejer det sig blandt andet om Spar Nord Fonden, A. Enggaard og andre private sponsorer, men hvordan de eventuelt vil fordel udgifterne mellem sig, ved rådmanden ikke.

- Der er ikke lavet nogen aftaler endnu, men indtil videre arbejder vi positivt videre på det her, for at se om vi ikke kan finde en løsning. Der er jo for eksempel også en grundejerforening dernede, der måske kan betale for det lys, der skal være på værket, tilføjer han.

Forslaget til projektet stammer fra kunstneren Claus Ørntoft, der vil gribe ind i Østerå-kanalens "stramme design" og skabe et skulpturelt rum bestående af et skiferlandskab, en skulptur og en gangbro. Faktisk så meget, at det gerne må ligne en eksplosion, der sprænger sig ind i byen.

Annonceret indhold

Nyeste