Det er populært at overnatte i Aalborg, og det har tilsyneladende fået nogle til at spekulere i at udleje værelser og lejligheder i huse, hvor de ikke selv bor, via Airbnb og andre apps.
Livet her

Lidt for smart: Nu er fem steder politianmeldt for ulovlig hoteldrift

Airbnb og andre udlejningsplatforme har tilsyneladende fristet aalborgensere til at udleje værelser og lejligheder uden de nødvendige tilladelser

22. september 2022 kl. 20:10

Det er ikke tilladt at udleje værelser eller lejligheder i ejendomme via Airbnb eller lignende, hvis man ikke selv bor på adressen. Men det er der alligevel så mange i Aalborg, der gør, at Aalborg Kommune har politianmeldt ejerne af en række adresser for ulovlig hoteldrift.

Det fortæller by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V), som forklarer, at det hele startede med, at brandvæsnet prikkede kommunen på skulderen i forbindelse med en brand i Vejgaard, hvor der så ud til at være hoteldrift i en bygning, der ikke var godkendt til den form for anvendelse.

- Hvis det er Airbnb, skal ejeren jo være tilmeldt adressen, og det var der ikke tale om her, og det skal vi agere på. Og det gav os samtidig ideen til efterfølgende at gå ind og lure lidt på forskellige hjemmesider, apps og lignende for at se, om der var andre steder i byen, hvor man laver det nummer her, fortæller rådmanden.

Søgningen har indtil videre resulteret i at kommunen har fundet frem til fem adresser, hvor der ser ud til at være hoteldrift uden tilladelse.

- Og det er så der, hvor vi nu går ind også siger, at det vil vi simpelthen ikke have. Blandt andet fordi, hvis det er hoteldrift, så er der jo en masse omkring brandforhold og sikkerhed, der skal være opfyldt, og det er noget helt andet end Airbnb, understreger Jan Nymark Thaysen.

Annonceret indhold

Nyeste