Udsmykningen spreder masser af julestemning i midtbyen.
Livet her

Markant julebelysning vender tilbage i midtbyen - med flere nyheder

Der er brug for lys i en mørk tid, lyder det fra initiativtageren

18. november 2022 kl. 07:07

AALBORG: Det er blevet en ægte juletradition, at en række markante bygninger i midtbyen bliver badet i lys, når højtiden nærmer sig.

Det er City-Tårnet her, der har fået ekstra lys i år.

Det er City-Ejendomme Aalborg, der står bag initiativet - og som nu også er klar med flere nyheder. Egentlig var det planen, at i år var det sidste med lysene på facaderne, men nu lover initiativtager og direktør Hans Andersen, at udsmykningen også vender tilbage de kommende fem år.

- Det skyldes, at julelysene får rigtig stor opbakning fra folk i byen og beboerne i de pågældende ejendomme, siger han.

- Derfor har vi også valgt, at der nu kommer mere lys på City-Tårnet.

Besparelser andre steder

Som vi tidligere har fortalt her på aalborg:nu, så har Hans Andersen også overvejet, i hvilket omfang lysene skal være tændt i år. Og om de overhovedet skulle op i en tid, hvor prisen på strøm er høj.

Når juleudsmykningen er oppe igen i år, skyldes det, at man har sparet andre steder.

Blandt andet i Havnehuset, som City-Ejendomme Aalborg deler med et advokatfirma og Restaurant Fusion, er driftstiden på ejendommens køleanlæg reduceret med næsten 50 procent i forhold til tidligere år.

- Vores andel af besparelsen har vi valgt at anvende til den årlige julepynt. Vores julepynt er også af nyere dato, hvor energiforbruget er meget lavt, siger Hans Andersen.

- Vi har brug for julelyset

Hans Andersen understreger også, at der på mere end en måde kan være brug for lys i en mørk tid.

- Vi har fokus på, at julen også er børnenes fest, en tid de ser frem til med glæde. Børnefamilier nyder at komme på julemarkeder, se juleudstillinger og nyder en julepyntet by, siger han

- Børnene bliver involveret i de daglige besparelser, der er i børnehaver, skoler m.v., og de fleste børn har hørt om krigen i Europa med dens utryghed og følger.

Samtidig har Hans Andersen også besluttet at reducere tidsrummet, hvor lysene er tændt, så det nu er fra klokken 16 til 21.

Du kan se juleudsmykningen på flere af City-Ejendomme Aalborgs markante bygninger; Østerågade 5 og 6 samt Østerågade 17 samt 19-21.

Lysene bliver tændt i dag, fredag 18. november klokken 17, og de bliver slukket igen op til nytårsaften. 

Annonceret indhold

Nyeste