Helligåndsklosteret er et af byens væsentligste, historiske bygningsværker som stadig ligger, hvor det blev bygget for mange hundrede år siden.
Livet her

Millioner til kæmpe projekt: Aalborg skal også være kendt for "Den gamle by"

Der skal endnu mere fokus på den historiske bymidte - til glæde for både lokale og turister

24. januar 2023 kl. 12:01

AALBORG: Planen er at skabe en mere sammenhængende formidling af den historiske bymidte, som man kender det fra for eksempel Gamla Stan i Stockholm eller den gamle bydel i Prag.

Og nu er visionen kommet et vigtigt skridt nærmere, og ”Den gamle by” i Aalborg tættere på realisering.

Budolfi Kirke skal også have en fremtrædende rolle i projektet, der skal formidle byens historie for både lokale og turister.

Augustinus Fonden har nemlig bevilliget 10 millioner kroner til projektet Aalborg som historisk destination, hvis formål er at skabe en endnu mere sammenhængende formidling af den historiske bykerne – til gavn for såvel byens borgere som turister. Det skriver Nordjyske Museer i en pressemeddelelse.

Porten til byens historie

Aalborg har masser af historie gemt i det moderne bybillede. Eksempelvis Jens Bangs Stenhus, rådhuset på Gammeltorv, Helligåndsklosteret, Budolfi Kirke samt Gråbrødreklosteret – og nu skal de gode historier formidles endnu bedre.

Aalborg Historiske Museum og Aalborg Kommune er primus motor, og planen er at skabe en mere sammenhængende formidling af den historisk bymidte,

- Det er ikke bare det historiske museum i Algade, men hele Aalborgs historie, der er tættere på at få en markant ansigtsløftning, og som dermed kommer til at trække flere turister til hele byen, siger han.

- Når de mange historiske steder kædes sammen, så er vi overbeviste om, at det bliver en destination i sig selv, som lokale vil glæde sig over at vise frem, og som turister vil komme langvejs fra for at opleve.

Lars Christian Nørbach glæder sig over, at Augustinus Fonden deler visionen, og med den markante økonomiske støtte er styregruppen bag projektet nu kommet et væsentligt stykke med planerne om at binde de mange historiske steder endnu tættere sammen.

Annonceret indhold

Nyeste