De mobile haver består af forskellige plantekasser, der snart bliver synlige i bybilledet.
Livet her

Mobile haver skal gøre byen endnu mere grøn

Forsøg skal give idéer til, hvordan byrum bliver mere indbydende og rare at opholde sig i

20. september 2022 kl. 17:08

AALBORG: Grønne åndehuller og hyggelige byrum - det er noget, rigtig mange går op i og holder af. Og nu er Aalborg Kommune på vej med endnu et initiativ, nemlig en mobil have i Vejgaard Bymidte.

Den skal være med til at sætte fokus på de muligheder, der er i byrummene - som et forsøg, man kan lære af, inden projekter bliver til permanente løsninger, skriver Aalborg Kommune. 

- Det er et byrumsforsøg en til en. Jeg har været på en byvandring i Vejgård Bymidte sammen med samrådet, hvor vi blandt andet drøftede torvet, siger rådmand i By og Land, Jan Nymark Thaysen.

- Og der har været flere henvendelser og ønsker til en bedre aktivering og forskønnelse af torvet. Lige nu står den tidligere Rema 1000 tom, og mens vi venter på at bygningen kommer i spil igen og gerne i et samspil med torvet, har vi mulighed for at afprøve nogle ting og undersøge, hvilke potentialer det her byrum har.

Målet er ikke, at pladsen skal sprudle af liv, men den mobile have skal gøre pladsen mere indbydende og til et rart sted at være. Det vil kommunen gøre ved at opdele torvet, så det ikke opleves så stort, og indrette små opholdszoner i tilknytning til den mobile have. Det tilfører noget grønt, der kan bløde rummet lidt op og indbyde til mere ophold.

Planen er, at haverne senere skal ud og leve andre steder i byen. Plantekasserne kan flyttes rundt efter behov og har en størrelse, så de kan stå inde i kommunens gartneri, hvor gartneren kan passe dem, når de altså ikke står ude i bybilledet.

Den mobile have består af fire metalkasser i størrelsen 2,5 x 2 meter, der er fyldt med planter. 

Aalborg Kommune forventer, at den mobile have står på torvet i Vejgaard et års tid, plantekasserne bliver sat op på fredag, 23. september.

Annonceret indhold

Nyeste